Dobrý den,

nedávno jsem byla na návštěvě u příbuzných a všimla jsem si, že mají balkon, který doteď neměli (bydlí v paneláku). Je možné nechat si balkon přistavět? A jaké jsou možnosti?

Děkuji za odpověď

Alžběta Doležalová


Odpověď

Ano, přístavba balkonu nebo lodžie není v současnosti žádný problém. Rádi vám s tím pomůžeme i my v 7points. S přístavbou lodžií a balkonů máme mnohaleté zkušenosti, a tak vám dokážeme nabídnout nejen kvalitní práci, ale i nadstandardní služby.

Na výběr přitom máte ze dvou variant:
• přístavba ocelových lodžií a balkonů
• a přístavba betonových lodžií.

První možnost se hodí prakticky k jakémukoliv domu – od historických budov až po moderní stavby.

Výhodou je, že si můžete vybrat prakticky jakýkoliv tvar. Pokud se tedy k vašemu domu klasický obdélníkový balkon nehodí, vytvoříme například půlkulatou variantu.

Rozměry samozřejmě přizpůsobíme vašim požadavkům. Vždy tak budete mít dost prostoru na pohodlné posezení u kávy či u skleničky vína.

Základem této varianty je ocelová žárově zinkovaná konstrukce, na kterou přidáme betonovou desku, hydroizolaci a dlažbu. Díky tomu se můžete spolehnout na maximální odolnost a životnost.

Vše samozřejmě sladíme s fasádou i celkovým vzhledem domu.

Betonová lodžie se pak hodí zejména k panelákům. Díky své konstrukci z betonových dílců totiž vypadá, jako by byla vždy součástí domu.

Hloubka takové lodžie je obvykle 140 cm – nabízí tedy dost prostoru i na vytvoření zimní zahrady.

Součástí obou variant je samozřejmě i zábradlí. Navíc nový balkon či lodžii kdykoliv doplníte například o zasklení a zastínění. Kdykoliv tak do domu pustíte čerstvý vzduch a zároveň vás zasklení ochrání před hlukem, prachem, pylem či deštěm. A stínění zase před ostrými slunečními paprsky.

Pomůžeme vám také s vyřízením stavebního povolení a další potřebnou administrativou. Stejně jako s financováním.

Jen počítejte s tím, že přístavbu balkonu či lodžie musí většinou schválit vedení bytového družstva nebo společenství vlastníků jednotek. Přístavba se totiž obvykle týká všech bytů, které jsou nad sebou.

Družstva i SVJ ale přístavbu balkonů vesměs vítají. Majitelé bytů díky ní získají příjemnější bydlení, a navíc výrazně zvýší cenu svého bydlení.

S pozdravem,

Marek Hirš, majitel společnosti 7points, s.r.o.

7points, s. r. o.