Dnes mě navštívila hygiena a díky všelijakým změnám a směrnicích, musím co nejrychleji dodat kolaudaci dílny, která se nachází v části RD kde bydlím. Mám si prostor zkolaudovat jako dílnu, dokumentaci (plánek) jsem si asi schopen narýsovat (na škole jsem měl technické kreslení). Mám kreslit celý dům nebo jen tu část o kterou se jedná? Má být nějaké měřítko? Jedná se o změnu užívání a proto je to pouze ohlášení? Mám jít na okresní stavební odbor nebo u nás na vsi? Moc informací mi kontrolórky nedaly jen řekly co chtějí abych jim dodal :( .

Odpověď Dneska i změna užívání se v podobných případech da řešit ohlášením. Ale k ohlášení musí být předepsaná projektová dokumentace s kulatým razítkem autorizované osoby. Navíc tam budete muset mít minimálně vydané závazné stanovisko hasičského záchranného sboru a životního prostředí (řešení pilin jako odpadu).

V praxi bych ale postupoval trochu jinak. Sám bych si tu dílnu nakreslil (jen to podlaží kde je), udělal bych fotku domku (z venku) a dojel bych s tím na stavební úřad. Pokud nemáte čas, tak bych to tam poslal mailem s dotazem jak dál.



V některých místech i takováto změna může být komplikovaná – můžou po vás chtít vyjádření hygienika z hlediska hluku, hasiče, ŽP. A hasič se vyjádří jen k požárnímu řešení stavby a hygiena k hlukové studii … a nenápadně to leze do peněz.



Kr
Městský úřad Jindřichův Hradec - Odbor výstavby a územního plánování