Dobrý den,

chci se zeptat, v čem všem spočívá výhoda a úspora, když nahradím kotel čerpadlem a na kolik mě to vyjde? I s tou kotlíkovkou tedy?

Děkuji

Odpověď Předně je nutné si uvědomit, že od roku 2022 bude zákaz používat kotle 1 a 2 emisní třídy bez ohledu na datum pořízení. Volba tepelného čerpadla je pak jednou z možností jak tyto kotle nahradit. Hlavní výhodou je snížení provozních nákladů domu nejen na vytápění jako takové, ale i na ostatní elektrickou energii vzhledem k možnosti zisku sazby D57. Pokud si lidé sečtou náklady na nákup uhlí, odvoz popela, skladování paliva a cenu za elektrickou energii na provoz domu dostanou se na částku, která se jim instalací tepelného čerpadla v mnoha případech sníží. Málokdo si uvědomuje, že cena uhlí za poslední roky vzrostla. Další obrovskou výhodou je komfort pro uživatele. Žádné zatápění, žádné přikládání, žádné skládání uhlí. Více času na své koníčky a zájmy? Pro starší spoluobčany pak i šetření fyzické námahy. A to je velkou výhodou.

Co se týká ceny instalace, je to vždy otázka velikosti domu a konkrétní situaci. Nicméně díky výši dotace  120 000,- Kč si lidé mohou v mnoha případech  dopřát i špičkový výrobek s kvalitním servisem za ceny již kolem 200 000,-
Veskom, spol. s r.o.