Máte ve vašem portfóliu, respektive chystáte na rok 2016 nějaké novinky v rámci stavebních materiálů a systémů? V čem spočívá inovace?

Odpověď I pro rok 2016 zůstává naším primárním cílem prezentovat náš ucelený cihelný systém pro hrubou stavbu, který je na trhu jedinečný. Disponujeme nejen prvky pro obvodové zdivo, ale i neopomenutelnými stropy, cihelnými komíny, překlady. Za vyzdvihnutí pak určitě stojí nosný roletový a žaluziový překlad HELUZ, který je na trhu jediný svého druhu.
Co se týče moderních trendů – tam je určitě v popředí trend jednovrstvého zdění. To znamená konstrukce stavby rodinného domu bez nutnosti opatřování konstrukce zateplujícím pláštěm. Díky tomu, že naše cihly pro obvodové zdivo mají nejlepší tepelněizolační vlastnosti na trhu zdících systémů, a k těmto cihlám je propracovaný i kompletní systém, včetně všech doplňků až po omítky, není třeba novostavby našich zákazníků více zateplovat. A to nejen že taková stavba pak požadované normy na energetickou náročnost budov splňuje, dokonce tyto normy výrazně převyšuje.
HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.