Dobrý den,
Mám dotaz na můj problém ohledně příjezdové cesty.

Koupili jsme pozemek a k němu část cesty( ideální 1/6, stejně jako další dva sousedi co koupili pozemky vedle nás) další část vlastní prodejce cesty. Naplánované bylo, že prodejce cestu dostaví za svoje náklady, dodělá osvětlení atd. co je potřeba aby byla zkolaudovaná. Abych dostal na pozemek hypotéku, tak má v cestě nyní banka napsané věcné břemeno, aby v případě nesplácení měli k našemu pozemku stálé možnost příjezdu.
Teď se to ale zaseklo na odboru dopravy. Obec nám nechce podepsat že cestu převezme, protože je na ní věcné břemeno banky. Napsali jsme smlouvu, že až se cesta dodělá, tak jí obci prodáme za 1kč. Pak bychom ručili bance pozemkem a hotovým RD a cesta by byla konečně obecní, oni nám to nechtějí teď na OÚ podepsat, kvůli tomu, že je v cestě věcné břemeno banky a my tím pádem nemůžeme začít stavět. Nevím jak by se tento problém, pokud vůbec dal vyřešit.
Děkuji, za odpověď, Vlk.

Odpověď No, toto nesouvisí se stavebním úřadem. Musíte s bankou jednat a jednat a hledat nějaké jiné ručení, jinak to kolečko nerozmotáte …Krejčí
Městský úřad Jindřichův Hradec - Odbor výstavby a územního plánování