Dobrý den,

Chtěl bych se poradit.
Řeším, že doma v panelovém bytě mám tepelný most.
Co jsem hledal na internetu, tak všude bylo popsáno co tepelný most je, jak jej identifikovat a jak se jim vyvarovat při stavění. Ovšem jsem se nikde nedočetl toho jak s tepelným mostem bojovat, který se objevil až po zhotovení.


Je zde nějaká možnost, že by se dal tepelný most nějakým způsobem vyřešit ted? A případně jak?

Jediný takový zajímavý fakt je, že tepelný most je v rohu u podlahy. Ovšem můj byt je úplně nejspodnějším bytem a podemnou nejsou už ani sklepy.

Děkuji za odpověd a přeji pěkný den!
D.

Odpověď Dobrý denOdpověď na váš dotaz ohledně tepelného mostu u podlahy.Řešením by mohlo být přetření místa a jeho okolí termoizolačním nátěrem Temp-Coat.Tento nátěr bychom doporučili nanést ve dvou až čtyřech vrstvách válečkem z exteriéru i interiéru a potom přetřít fasádní nebo interiérovou barvou v požadovaném odstínu.Více informací na odkazu na naše www stránky nebo zavolejte.odkaz:https://www.artstyl.cz/keramicka-tenka-izolace-temp-coat-zateplovaci-barva-protiplisnova-barva/Ivan BrzobohatýARTSTYLObřanská 103a614 00 Brno-Obřanytel: +420 545 235 026M.:+420 602 536 105www.artstyl.cz
ARTSTYL kamenné a cihlové obklady a dlažby, korkové podlahy, obklady a izo

Dobrý den.

Pokud máte problém s tepelnými mosty nebo kondenzačními body ve stavbě, máme řešení v podobě termoizolační stěrky TK-THERM. Tato stěrka se nanáší jako malířská barva na původní omítku v síle 1mm. Způsobí prodyšné zateplení takto ošetřené stěny jako 3 – 5cm polystyrenu. Jedná se o hmotu s nanotechnologií. Dosáhnete také podstatné úspory při vytápění objektu.
Více se dozvíte ZDE: https://www.hydroizolace-elektroosmoza.cz/termoizolacni-sterka-k-therm

S pozdravem

Michal Macháč, jednatel společnosti
Tel.: +420 800 212 800 – linka zdarma
Tel.: +420 777 150 142

Elektrofyzika s.r.o.

Dobrý den,

problém není možno řešit prostřednictvím emailu. Bylo by lepší, aby posoudila specializovaná firma. Jinak to co jste našel….jak se vyvarovat….je v podstatě jak ho odstranit…. Je mnoho možností proč tepelný most vzniká právě v rohu ( promrzá zeď-podlaha). Dům je bez sklepa? Nedostatečná izolace podlahy. Možná bych doporučoval zateplit. Ale doporučuji se obrátit na specialisty v oblasti zemní stavby….naše firma se zabývá střešními plášti.

Bc. Petr Vaněk
rozpočtář
E-mail: vanek@evromat.cz
Telefon: +420 724 648 588

EVROmat a. s.

Dobrý den,

tepelný most lze zmírnit aplikací tepelné izolace, která jen přeruší.

U stěn se to řeší v rámci předstěny s parozábranou, u podlah pak jedině navýšením izolace podlahy (což je sice složité, ale funkční) viz obr. níže případně výrazně větší tl. tepelné izolace v předstěně.

S pozdravem

Ing. Karel Sedláček, Ph.D.
Vedoucí oddělení materiálově-technické podpory
Mobile: +420 606 622 266
E-mail: karel.sedlacek@saint-gobain.com

Divize ISOVER, Saint-Gobain Construction Products CZ a.s