Dobrý den,
na sousedním pozemku, který je veden jako zahrada. Je navezená stavební suť ( neupravená ) a soused jí chce ponechat na uvedeném pozemku a zřídit zde odstavné parkoviště. Pozemek hraničí s obecní komunikaci. Bude to terénní úprava vysoká cca 1,5m a rozlohou okolo 250m3. Na pozemku se nachází i část zahrnuté domovní skládky a já vyděl i úlomky asbestu z vlnovce ,, střešní krytina´´. Bude soused potřebovat nějaké povolení? Nám by nevadila terénní úprava ze schváleného reciklátu ale tenhle odpad nám vádí. Můžeme požadovat vyjádření odborníka a rozbory? Jak se můžeme bránit? Děkuji Pavel Bludský

Odpověď Potřebuje….. Takže navážka vyžaduje z hlediska odpadů závazné stanovisko MěÚ životního prostředí; musí být vyjmut ze ZPF (opět kontrolní orgán je životní prostředí) a parkovací plocha ať jí oficiálně bude nazývat jako li, musí být umístěna a i povolena—Vše v souladu s územním plánem….

Asi bych udělal pár fotek a došel se na stavební úřad jakoby zeptat…. Oni musí už sami od sebe provést kontrolní prohlídku.

Krejčí
Městský úřad Jindřichův Hradec - Odbor výstavby a územního plánování