Dobrý den, řeším problém ohledně stavby domu na klíč, jedná se o zděný bungalov. Zdivo porfix, dům 3+kk bez garáže, kdy pozemek 514m2, který mi firma zajistila a kupuji jej zvlášť stojí 668 tis, RD má mít půdorys 8,5*11,5 m, zastavěná plocha 97,75m2, užitná 76,44m2 a obytná činí 61,32m2.
Můj dotaz činí ohledně domu, zda cena výše uvedeného domu, kterou mi firma vyčíslila na 2 800 000 dům na klíč, ale bez kuchyně, je v jakési "stavební normě"? Neboť mi m2 vychází za 36 500 Kč, což se mi v porovnání s ostatními firmami zdá přespříliš. Můžete mi prosím sdělit, v jaké cenové relaci by se výše uvedený dům mohl pohybovat? Děkuji.

Odpověď Dobrý den, toto je ceníková cena a takto se to orientačně pohybuje. Kdybyste zaslali projekt, tak by bylo možné vám udělat optimalizaci domu.Srdečně zdravíJosef Bukovský jr.
Buca Group s.r.o.

Cenotvorba je samozřejmě věcí každé společnosti a je na stavebníkovi, zda cenu podpisem smlouvu o dílo akceptuje. Co se týká Vámi zaslaných informací o velikosti domu a ceny, tak pro srovnání s naší společností, která má domy ve vysokém standardu (teplovodní vytápění + tepelné čerpadlo nebo topné kabely s chytrým ovládáním + komín + klimatizace, stavba jako téměř nulový dům - splňuje parametry energetičnosti a ekologičnosti, použití zdravý prospěšných materiálů, včetně projektové dokumentace, vyřízení povolení, na stavbě zajištění všech prací od montáže, dopravy, úklidu,...) je takováto stavba včetně základové desky, jejích izolací + dům na klíč, tj. kompletní dům bez kuchyňské linky, za cca 2,5 mil včetně DPH. Například náš dům Rouge na www.drestav.cz, který je stejně velký jako Váš. Navíc je možné ještě dům zvětšit, při stejné zastavěné ploše bude v dřevostavbě více plochy. Pokud budete potřebovat poradit, tak se na nás obraťte. Odpověď na Váš dotaz. Cena je o cca více než 10% vyšší než za kvalitní dřevostavbu. Samozřejmě nezmiňujete, zda cena neobsahuje technologie typu rekuperace, před okenní elektrické stínění, které jsou nákladné a cenu mohou navýšit.

Za firmu HK Dřestav Hana Píchová, mob. 777 648 842

HK-Dřestav s.r.o.