STAVÍME, BYDLÍME Jihlava už počtvrté Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky Ve středu 3. března od 9 do 18 hodin a ve čtvrtek 4. března od 9 do 17 hodin se zaplní celý kulturní dům v Jihlavě expozicemi stavebních firem. Kulturní dům se od vchodových dveří přes první a druhou podestu až do hlavního sálu přemění na „ráj stavebníků.“ Letos byl nad očekávání velký zájem stavebních firem o účast na výstavě, která je i poprvé rozšířena o semináře probíhající 3. března v salónku u restaurace. Téma „Pasivní domy – bydlení snů“ určitě zaujme mnoho lidí, kteří se rozhodují stavět. Seminář začíná ve 14:30 a končí v 17 hodin. Proběhnou zde přednášky a diskuze týkající se kvalitní pasivní dřevostavby, větrání v pasivních domech a vůbec veškerých výhod bydlení v pasivních domech. Vstup na semináře i výstavu je zdarma.

Většina vystavovatelů je zařazena do programu „Zelená úsporám“ a je registrována v Seznamu odborných dodavatelů tohoto dotačního programu Ministerstva životního prostředí. Hned několik firem předvede výhody svého systému plastových oken a dveří, montáž izolačních skel do stávajících oken, sekční garážová vrata včetně veškeré stínící techniky jako jsou žaluzie, markýzy a sítě proti hmyzu. Hitem letošního roku jsou pak fotovoltaické elektrárny.

Na výstavě se můžete seznámit i s principy a tepelnou výhodností tepelných čerpadel, způsobů využití solárního zařízení a prohlédnete si solární kolektory z blízka. S energií souvisí také kotle na biomasu. Bude zde předveden i cihlový systém pro nízkoenergetické a pasivní domy, tepelná nástřiková izolace, montáž sádrokartonu a zateplovací práce. To vše souvisí s úsporou energie.

Zajímavá bude i expozice s řešením odstranění zamrzání okapů a svodů prostřednictvím topných kabelů. Zařízení zabrání riziku úrazu kolemjdoucích padajícími rampouchy, což je právě nyní aktuální téma. S vodou budou souviset expozice na odstranění tvrdosti vody nebo různé způsoby izolace vlhkého zdiva.
Foto: OMNIS Olomouc
Foto: OMNIS Olomouc
Kdo se chystá rekonstruovat byt, jistě ocení nabídku luxfer, obkladů, dlažeb, van, vířivek, sprch, umyvadel, dřezů, ale také největšího velkoobchodního prodejce rustikálního nábytku – komod, vitrín, stolů, židlí nebo sedacích souprav. S renovací souvisí také nové koberce, PVC nebo plovoucí podlahy. Pro kutily bude určena expozice se zahradními potřebami, pro ženy expozice s interiérovými doplňky jako jsou vázy a květináče.

Každý z návštěvníků se jistě nechá na výstavě STAVÍME, BYDLÍME inspirovat a určitě využije jedinečné šance zeptat se přímo odborníků, kteří oproti prodavačům v obchodech fundovaně zodpoví každý odborný i laický dotaz. Kromě nápadů, rad a zakoupeného zboží si odnese i mnoho časopisů a tiskovin, které budou volně k dispozici.

A tak jako předchozí rok jsme pro návštěvníky i letos připravili losování. Letos budeme losovat o zlatou cihličku z pravého zlata. Na pozvánkách na výstavu, které dostanou obyvatelé celého okresu Jihlava před výstavou do svých domácích schránek, je otištěn losovací kupón. Kupón stačí jen vyplnit a hodit do losovacího osudí na výstavě. Třeba se právě na vás usměje štěstí a stanete se majiteli zlaté cihličky.

Proto nezapomeňte přijít 3. a 4. března do Kulturního domu v Jihlavě na výstavu STAVÍME, BYDLÍME.
Foto: OMNIS Olomouc
Foto: OMNIS Olomouc
Omnis Olomouc, a.s. Poslat poptávku