Chováte domácí či hospodářská zvířata? Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky Beton je univerzálním stavebním materiálem dnešní doby. Pro svoji mnohostrannou použitelnost je vhodný jak k výrobě prefabrikovaných dílců, tak i k realizaci vysoce náročných stavebních objektů. Jeho velkou předností je dobrá zpracovatelnost a tvarovatelnost. Používá se v různých oblastech průmyslu, jeho možnosti a hranice se stále rozšiřují.

Železobeton je ideálním řešením

Využití technologie železobetonu se promítá snad do všech stavebních odvětví. Své uplatnění nachází nejen při výstavbě velkých administrativních či nákupních center, průmyslových staveb, ale také například k výrobě stájových roštů. Železobeton je kombinací dvou materiálů, které se svými mechanickými a fyzikálními vlastnostmi ideálně doplňují. Beton odolává velké námaze v tlaku, zatímco samotný ocelový prut by se ohnul. Ocelový prut zase zajišťuje pevnost při namáhání v tahu. Oba materiály mají stejnou tepelnou roztažnost. Tím dochází k vzájemnému příznivému doplnění fyzikálních vlastností materiálů a k dosažení vysoké pevnosti celkové konstrukce.

Podle předpokládaného zatížení betonových dílců se vytváří ocelová konstrukce tak, aby co nejvíce bránila jejich deformaci těchto betonových dílců. Výztuž se doporučuje uložit do betonu minimálně 25 mm pod jeho povrch. Pak je poměrně dobře chráněna proti korozi, kterou způsobuje chemická reakce betonu a železa.
FOTO: HB BETON
FOTO: HB BETON
Co se od betonových roštů očekává

Cílem snažení každého chovatele je zabezpečit ustájeným zvířatům takové životní podmínky, které umožňují plně využívat jejich produkční a reprodukční schopnosti. Kromě výživy a péče o zvířata je jedním z nejdůležitějších činitelů i jejich ustájení. Podlaha kotce, stání, … ovlivňuje do značné míry čistotu v něm a má vliv i na pohodu a užitkovost chovaných zvířat. Na podlahy jsou kladené zejména mechanické a tepelně izolační požadavky. Z mechanického hlediska je nutné, abyl povrch podlahy byl přiměřeně drsný a neklouzal. Současně ale svou hrubostí nesmí vést k poraňování končetin zvířat. Z hlediska tepelně izolačního je žádoucí, aby  odvod tepla z těla ležících zvířat do podlahy byl co nejmenší. Zvýšené nároky na kvalitu podlahy jsou zejména ve stájích, ve kterých se nepodestýlá.

Rošty zaručují zejména tyto vlastnosti
  • vysokou samočistící schopnost
  • nepoškozují končetiny zvířat
  • nenasákavost vysokopevnostních betonů zaručuje suché povrchy roštů, čímž je omezen vznik infekcí
  • optimálně zvolené rozměry umožňují snadnou manipulaci při pokládce
  • dlouholetou životnost
  • vysokou přesnost provedení
  • zpevněné hrany odolné proti vylomení
FOTO: HB BETON
FOTO: HB BETON
Železobetonové podlahové rošty vyráběné firmou HB beton s.r.o. splňují evropskou normu a díky dlouholeté zkušenosti s výrobou nabízejí pětiletou záruku. Pokud nemá zákazník speciální přání, vyrábějí se rošty ve standardních délkách po deseti centimetrech. Jejich konce se dají zeslabit tak, že je lze osadit do stávajících kanálů. Všechny druhy roštů je možné vyrobit s plastovým nebo pozinkovaným okénkem. Velice žádané jsou rošty se sníženým procentem prošlapů; ani zde není problém přizpůsobit výrobu požadavkům zákazníka. Cenovou relaci těchto výrobků nelze paušalizovat. Metr čtvereční roštu pro prasata stojí od 720 Kč do 900 Kč. U skotu je nutné počítat s větší únosností, což se promítá do ceny finálního výrobku. Za metr čtvereční zaplatíte od 1 020 Kč do 1 050 Kč. Přitom se osazení plastových nebo pozinkovaných klapek účtuje zvlášť.

Firma HB beton s.r.o. vyrábí širokou škálu betonů a hotových betonových výrobků. Betony jsou vyráběné na míchacím centru SB 20 s plnoautomatizovaným řízením. Kvalitě výrobků je věnovaná maximální péče, je zaveden systém řízení jakosti a betonárna je vybavena vlastní zkušebnou. Chcete-li vsadit na kvalitu, oslovte HB beton s.r.o.
FOTO: HB BETON
FOTO: HB BETON
HB BETON - beton, betonové rošty, zámková dlažba Poslat poptávku