Granátové jablko

Toto „rajské“ jablko sice patří mezi známější druhy cizokrajného ovoce, ale přiznejme si, už jste je ochutnali? Granátové jablko pochází ze Středomoří, kde běžně roste i ve volné přírodě. Jeho plod má červenou kožovitou slupku a uvnitř obsahuje množství kulatých zrníček s nakyslou šťávou a malou pecičkou. A pozor, placenta okolo každého zrníčka je silně hořká, proto ji vyplivujeme, lepší však je použít odšťavňovač. Z granátových jablek se vyrábí grenadina. Šťáva z granátových jablek snižuje krevní tlak. Při nákupu vybíráme plody s neporušenou slupkou a doma plody skladujeme v chladničce, jelikož při pokojové teplotě vyschnou. Pokud se nám to ale podaří, stane se plod vynikající sušenou dekorací, v celku i nařezaný na plátky.
Zdroj: ČESKÉSTAVBY.cz, shutterstock.com
Granátové jablko
Granátové jablko
Další kapitola >
< Předchozí kapitola