Kaki
Kaki churma nabízí plody, které stačí jen rozříznout a dužinu vyjíst lžičkou. Správně uzrálé kaki je měkké, sytě oranžové až načervenalé. Velmi rychle se však ve zralosti kazí, proto najdeme v obchodech pouze plody ještě nedozrálé, trpké, které musíme nechat na teplém místě dozrát. Čím měkčí plody později jsou, tím budou sladší. Kaki obsahuje vitaminy A a C a pravidelná konzumace těchto plodů prý snižuje hladinu cholesterolu. Kdo však na strašáka cholesterolu nevěří, prostě si jen pochutná.Zdroj: ČESKÉSTAVBY.cz, shutterstock.com
Kvíz: Exotické ovoce. Poznáte i ovoce, které jste možná neochutnali?

Tomuto plodu se také říká africká rohatá okurka, divoká okurka nebo africký rohatý meloun. V domovském Zimbabwe se mu říká gaka nebo gakachika. Rostlina je příbuzná u nás běžným okurkám a rozšířila se po celém světě. Pěstovat ji dokonce můžeme jako jednoletou i v našich zahradách. Znáte oficiální obchodní název plodů, které chutnají jako nasládlá kombinace melounu a kiwi?
Kukumis
Metulifera
Kiwano
1/20