Modulární stavby jsou variabilní a hravé Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek

Věděli jste, že modulární stavbu můžete bez problémů upravit i po jejím dokončení a že je díky správnému výběru fasády k nerozeznání od klasické budovy? Modulární stavby jsou velmi variabilní a přizpůsobí se svému účelu i přání budoucího majitele. Pojďte se s námi podívat, co dalšího moduly zvládnou.

K nerozeznání od klasického domu

Přízemní, ale i vícepatrové. Takové dokážou být stavby vytvořené z modulárních jednotek. Jejich rozmístění a počet jednotlivých modulů závisí čistě na novém majiteli. Stejně je to i s jejich stěnami. Máte rádi prosvětlené místnosti? Modulární dům může mít velká okna, a dokonce i obrovské prosklené stěny.

Bezpočet možností čeká také při výběru fasády. Kov nahradily materiály, díky kterým je modulární stavba téměř k nerozeznání od té klasické „mokré“. Oblíbená je omítka v jakékoli barvě a moderní dřevěné obklady, které modulům dodají přírodní vzhled.
Díky moderním fasádám jsou modulární stavby k nerozeznání od klasických „mokrých“.
Díky moderním fasádám jsou modulární stavby k nerozeznání od klasických „mokrých“.

Modulární řešení? Kompatibilní i mobilní!

Pokud se rozhodnete pro „mokrou“ stavbu, pravděpodobně bude velmi náročné ji dodatečně upravit. Tohle ale o modulárním řešení neplatí. Prostorových kombinací, které lze z jednotlivých modulárních jednotek vytvořit, je mnoho. Navíc je velmi snadné rozvržení po čase změnit. Moduly se dají přidávat, odebírat, přeskládat anebo jakkoli upravit.
Velkou výhodou především pro podnikatele je také jejich mobilita. Moduly je možné stěhovat podle potřeby. Samozřejmostí je také změna funkce. Nic tedy nebrání například přestavět šatny třeba na pekárnu.
Moduly lze kdykoli přidat i odebrat. Celý proces je hotový za pár dní.
Moduly lze kdykoli přidat i odebrat. Celý proces je hotový za pár dní.

Speciální požadavky – nic není nemožné

Modulární stavba dokáže novým majitelům splnit v zásadě stejná přání jako ta klasická. Toužíte po keramických obkladech v koupelně, chcete mít bytelnou betonovou podlahu? Moduly toto dokáží splnit. Zvládnou rovněž instalaci krbových kamen nebo moderní kuchyňské linky. A nesplnitelné nejsou ani nadstandartní požadavky. Jedním z takových požadavků je zvýšená odolnost vůči požáru.

Šetrné k přírodě i peněžence

V případě, že je třeba ušetřit nejen náklady na samotnou výstavbu, ale také na provoz budovy, jsou modulární stavby ideálním řešením. Některé nízkoenergetické domy totiž oproti standardním domům dokáží zajistit velkou úsporu především díky ekologickým a ekonomickým způsobům vytápění, účinnému zateplení fasády či střeše a podlaze s minimalizací tepelných mostů. Skvělou možností jak šetřit přírodu i vlastní kapsu představuje také využití solární energie.
Modulární stavba zvládne dokonce i velká francouzská okna nebo krbová kamna.
Modulární stavba zvládne dokonce i velká francouzská okna nebo krbová kamna.

Rodinný dům i mateřská školka

Modulární stavby mají mnoho podob. Už dávno neplatí, že by sloužily pouze jako provizorní řešení k uskladnění nástrojů na stavbách nebo jako šatny pro dělníky. Moderní modulární stavby se mohou stát školou, školkou, rodinným domem, domovem pro seniory. Fungují i jako sociální bydlení pro lidi postižené katastrofou a válkou.
Modulární řešení je levné a navíc několikanásobně rychlejší než klasická mokrá stavba, proto stále častěji slouží jako zázemí pro podnikání. Díky možnosti osadit jednu nebo i více stěn velkými francouzskými okny se moduly používají jako prodejny, pekárny či autosalony a show roomy. A často je to právě modulární řešení, které nabídne prostor pro administrativní budovu a kanceláře.

Překvapilo vás, co všechno modulární stavby umí?
Rodinný dům, školka, pekárna i moderní show room. Modulární stavby mají mnoho podob.
Rodinný dům, školka, pekárna i moderní show room. Modulární stavby mají mnoho podob.