Vodotěsný prefabrikovaný sklep z odolného potravinářského polymeru Kolomaki Quick (Zdroj: Kolomaki) Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Za dveřmi je podzim, a s ním přichází čas sklízet úrodu, připravovat zavařeniny a pečovat o zrající víno. Pro šťastné Moraváky a obyvatele historických usedlostí s vinnými sklípky je tato doba zvlášť vzrušující. Proč? Protože sklep je pro ně ideální místo na zrání a uchovávání vína, ale i skladování ovoce, zeleniny a mnoha dalšího. Nízká teplota a optimální vlhkost sklepa totiž zajistí, že vaše poklady budou dlouho čerstvé. Prodlouží se jejich trvanlivost.

Energetický šampion a úložný prostor

Sklep však neslouží jen k uchovávání dobrůtek. Je také skvělým spořičem energie, protože majitelé vinných sklípků používají sklepy jako náhradu za tradiční ledničky, což snižuje jejich energetickou spotřebu. A co více, sklep často slouží i jako úložný prostor pro zahradní techniku, zahradní nábytek nebo jízdní kola.

Sklep jako úkryt v moderní době

V dnešní době není sklep jen místem pro víno a zásoby. Může také sloužit jako úkryt. A to nejen v případě krizových situací. Častěji se setkáváme s extrémními povětrnostními jevy, jako jsou tornáda. Sklep pak může být místem, kde najdete bezpečí a ochranu.

Jak získat sklep, když nemáte podsklepený dům?

Co dělat, pokud máte postavený nepodsklepený dům nebo stavíte nový a nemáte sklep v projektu? Na trhu existuje unikátní produkt, který může vyřešit váš problém. Jedná se o vodotěsný prefabrikovaný sklep z odolného potravinářského polymeru, známý jako Kolomaki Quick. Tento sklep má životnost výrazně vyšší jak 100 let a je vybaven ventilací a regály. Navíc je připraven k okamžité instalaci.

Vodotěsný prefabrikovaný sklep z odolného potravinářského polymeru Kolomaki Quick (Zdroj: Kolomaki)
Vodotěsný prefabrikovaný sklep z odolného potravinářského polymeru Kolomaki Quick (Zdroj: Kolomaki)

Rychlá instalace a variabilita

Samotná instalace sklepa Kolomaki Quick zabere pouze jeden den a máte hotovo. Můžete si vybrat ze širokého spektra připravených variant, nebo je kombinovat podle svých potřeb.

Vodotěsné prefabrikované sklepy z odolného potravinářského polymeru Kolomaki (Zdroj: Kolomaki)
Vodotěsné prefabrikované sklepy z odolného potravinářského polymeru Kolomaki (Zdroj: Kolomaki)

Stále rostoucí poptávka

Stovky sklepů Kolomaki QuickKolomaki Kellari už jsou nainstalovány po celé České republice. A poptávka stále roste. Je důležité zmínit, že oproti tradičním sklepům je instalace rychlá a cenově dostupná. Sklep je vodotěsný, není třeba provádět žádnou povrchovou úpravu, a může být již z výroby vybaven regály, ventilací, nábytkem a dalšími prvky.

Odolná konstrukce

Nosná konstrukce těchto sklepů je z mohutných ocelových jeklů a polymeru. K tomu si můžete vybrat dveře z plastu, železa nebo dřeva. Plocha sklepa může být od 4,5 m2 až do nekonečna, ale většina lidí preferuje sklepy o rozloze 9 m2.

Prohlédněte si továrnu v sídle firmy Kolomaki

Pokud máte zájem, můžete si vybrat sklep a zároveň si prohlédnout výrobní zařízení a továrnu společnosti Kolomaki ve Zlonicích u Prahy.