Střešní rovinné a trapézové plechy Lindab Coverline Zobrazit fotky zobrazit 8 fotek

Speciálně pro drážkované krytiny vyvinula společnost Lindab měkký ocelový plech PLX s ochrannou vrstvou plastu. Tento druh rovinného plechu se skvěle hodí jak pro ruční, tak pro strojní zpracování přímo na střeše. Materiál PLX dodává výrobce na paletách ve svitcích nebo v tabulích, a to ve třinácti barevných odstínech. Pokud se zaměříme na životnost a jednoduchost zpracování, je kvalita tohoto materiálu srovnatelná s kvalitou měděného plechu.

Rovinné plechy Lindab

Měkký ocelový plech PLX je vhodný pro výrobu klasických klempířských prvků - např. oplechování komínů, atik či úžlabí. Tento materiál pochází ze Skandinávie, kde se výborně osvědčil v těch nejnáročnějších klimatických podmínkách. Výborně se proto hodí i do našich hor. Pro strojní zpracování rovných i obloukových střech lze využít falcovací stroj Lindab. Stroj pracuje při poloměru šest metrů a větším.
Pro výrobu různých lemovacích lišt, které není třeba falcovat, nabízí řada Lindab Coverline tvrdý plech FOP. Tento materiál je tvrdší než PLX zmiňované výše a díky tomu najde uplatnění například pro závětrné lišty, okapnice, lemování zdí, oken či parapetů. Dodáván je v tabulích o rozměrech 1.250 x 2.000 x 0,6 mm.
Ocelové plechy PLX i FOP mají tloušťku 0,6 mm, jsou hluboce žárově pozinkované a po pasivaci opatřené základním nátěrem a navíc ještě vrstvou plastu. To vše je následně vytvrzeno v peci. Materiál použitý při výrobě plechů kombinuje výborným způsobem vlastnosti oceli a plastu. Z oceli využívá zejména její pevnost, houževnatost a tepelnou stabilitu. Z plastu potom výslednému produktu zůstává odolnost proti korozi a barevná stálost.
Foto: Lindab
Foto: Lindab
Foto: Lindab
Foto: Lindab
Foto: Lindab
Foto: Lindab
Foto: Lindab
Foto: Lindab

Střešní trapézové plechy Lindab

V nabídce řady Lindab Coverline najdeme dále střešní trapézové plechy (pro sklon střech od 5,7o) a stěnové trapézy. Tyto trapézové plechy najdou uplatnění pro vnitřní i vnější opláštění střech i fasád budov všeho druhu. 
Vyrábí se ze žárově pozinkovaného ocelového plechu ve dvou povrchových úpravách: polyester o tloušťce 25 mikrometrů a HB polyester o tloušťce 50 mikrometrů. Pozinkovaný ocelový plech je navíc obohacený o polyamidová zrna, která zvyšují odolnost materiálu vůči chemickému a mechanickému namáhání. Trapézové plechy se vyznačují vysokou odolností a pevností, díky čemuž velmi dobře čelí náročným klimatickým podmínkám. 
Trapézové plechy Lindab disponují různými střešními a stěnovými profily. Tloušťky plechů jsou 0,4 -1,2 mm, výšky vln 18 – 115 mm, skladebné šířky plechů podle typu profilu, délku pásu přizpůsobuje Lindab přání zákazníka. Trapézové plechy mohou být opatřeny ochrannou antikondenzační vrstvou zabraňující skapávání kondenzátu u „studených“ střech. Pro vnitřní opláštění, podhledy a snížení hlučnosti je pak určen speciální perforovaný plech.
Foto: Lindab
Foto: Lindab
Foto: Lindab
Foto: Lindab
Foto: Lindab
Foto: Lindab