Těžký náklad zváží mostní váhy Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Přesné vážení se uplatňuje v mnoha oblastech, od potravin, přes laboratoře, až po spotřební zboží. V autodopravě je však třeba přesně vážit i prázdné a následně naložené nákladní vozy či vleky. A to jak kvůli hmotnosti převáženého materiálu, tak kvůli maximální povolené nosnosti dopravního prostředku, který pak vjede na naše silnice. 

Řešením jsou mostní váhy, které zastupují přesné vážení v průmyslu, zemědělství, dopravě, stavebnictví a dalších oborech.

Jak mostní váha vypadá

Délka současných mostních vah pro vážení nákladních automobilů se většinou pohybuje v rozmezí od 4 do 18 metrů. Nejdelší váha, která je u nás instalovaná, pak měří dokonce přes třicet metrů. Váživost automobilových mostních vah je až 60 tun. 
Říkáte si, zda je vůbec možné, aby taková obrovská váha vážila dobře? Překvapivě ano, dokonce velmi přesně. Jen je nutné ji ještě před zapojením do provozu nechat profesionálně ocejchovat. Cejchování mostních vah zajistí většinou přímo jejich dodavatel.
Foto: VÁHY-JAS, mostní váha PROFI nájezdová
Foto: VÁHY-JAS, mostní váha PROFI nájezdová

Automobilové mostní váhy PROFI

Automobilové mostní váhy PROFI nabízejí dva typy provedení - nájezdové a zapuštěné. Podle OIML dosahují nájezdové i zapuštěné váhy třídy přesnosti III. Jsou osazené snímači ASL s A/D převodníkem, vyhodnocovací aparaturou I200 a sdružovacím panelem. 
Jejich vážní domek má rozměry do 15 metrů a délka komunikačního kabelu pro připojení indikátoru je taktéž 15 metrů. Součástí dokumentace dodávané k těmto vahám je návod na obsluhu vážícího zařízení, potvrzení o provedené zkoušce stanoveného měřidla a prohlášení o shodě.
Foto: VÁHY-JAS, mostní váha PROFI zapuštěná, instalace váhy
Foto: VÁHY-JAS, mostní váha PROFI zapuštěná, instalace váhy

Automobilové mostní váhy PROFI SPECIÁL

Automobilové mostní váhy PROFI SPECIÁL jsou plně elektronické a je pro ně charakteristická především nízká hmotnost. Nabízejí jednoduchou montáž a lze je instalovat na libovolný zpevněný povrch. Váživost vah PROFI SPECIÁL je až 60 tun, zároveň stejně jako váhy PROFI splňují třídu přesnosti III podle OIML a odpovídají platnému typovému schválení a normám.
Mostní váhy PROFI SPECIÁL jsou vybavené snímači SCL nebo ASL s A/D převodníkem, ocelovými nájezdy, vyhodnocovací aparaturou I 200 a sdružovacím panelem. Jejich vážní domek má rozměry do 10 metrů, přičemž komunikační kabel pro připojení indikátoru je dodáván v délce 15 m.

Cena těchto vah zahrnuje i kompletní montáž, uvedení do provozu a zaškolení obsluhy. Součástí dokumentace k mostním vahám PROFI SPECIÁL jsou stavebně - technické požadavky na stavební připravenost, návod na obsluhu vážícího zařízení a potvrzení o provedené úřední zkoušce (cejchování). 
Foto: VÁHY-JAS, mostní váha PROFI SPECIÁL
Foto: VÁHY-JAS, mostní váha PROFI SPECIÁL