Nová prefabrikovaná mostní váha je složena z modulů Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek

Nová prefabrikovaná mostní váha PROFI BP je složena z modulů, které se dají poskládat na přání zákazníka. Zajímavostí je i připravenost stavebního základu, která je u tohoto typu mostní váhy zjednodušena díky prefabrikovaným dílcům základu mostní váhy. Profi BP je vlastně stavebnicí, ze které lze udělat váhu dlouhou od 6 do 24 metrů.

Prefabrikovaná mostní váha PROFI BP je vhodná do kovošrotů, sběren odpadů, pro zemědělství a podobně. V zásadě je určena pro obchodní statické vážení silničních vozidel. Její vážní most je z  železobetonové modulární konstrukce v délkách od 6 do 24 metrů. Nejběžnější jsou moduly o délkách 6, 8, 9 a 10 metrů.

Konstrukce mostu mostní váhy PROFI BP snáší dlouhodobé vysoké zatížení, snadno se udržuje a čistí, je odolná vůči vodě a solím, které zatěžují komunikace a jejich okolí v zimě. Přístup ke snímačům zatížení je přitom snadný bez nutnosti zdvihání mostu. Vážní most můžeme vybavit revizní šachtou pro přístup pod něj, případně betonovými nebo ocelovými vodícími svodidly u váhy nájezdové.

A právě prefabrikovaný železobetonový stavebnicový základ může být v provedení pro instalaci vážního mostu v úrovni komunikace či v provedení nájezdovém. Základ se osazuje jen na zhutněné lože bez potřeby betonáže. Montáž je proto rychlá a s minimálními stavebními náklady. Zabere jen několik hodin. Snadné je i pozdější přemístění či prodloužení váhy, pokud je to třeba.

Zatížení mostu snímají analogové či digitální tenzometrické snímače. Konstruovány a uloženy jsou tak, že jsou eliminovány příčné i podélné síly při najíždění váženého vozidla na vážní most. Zatížení vyhodnocuje buďto tradiční vyhodnocovací a indikační jednotka, nebo úředně ověřitelný softwarový indikátor instalovaný na běžném PC.
Kalibrace prefabrikované mostní váhy PROFI BP
Kalibrace prefabrikované mostní váhy PROFI BP
Kalibrace prefabrikované mostní váhy PROFI BP
Kalibrace prefabrikované mostní váhy PROFI BP
Kalibrace prefabrikované mostní váhy PROFI BP v provedení zapuštěném
Kalibrace prefabrikované mostní váhy PROFI BP v provedení zapuštěném
Kalibrace prefabrikované mostní váhy PROFI BP v provedení nájezdovém
Kalibrace prefabrikované mostní váhy PROFI BP v provedení nájezdovém
Nadstavbou vážního systému je PC s vážním programem, který zpracovává naměřená data. Zpracovaná data lze přitom začlenit do podnikového informačního systému, lze je exportovat i importovat. Tento vážní program je nenáročný na obsluhu a nabízí uživatelsky příjemné prostředí.

K prefabrikovaná mostní váze PROFI BP můžeme připojit různá volitelná zařízení: velkoplošný venkovní displej, venkovní tiskárnu vážních lístků, semafory či závory, kamerový systém, venkovní ovládací skříň, pokud není k dispozici vážní domek, nebo kartový identifikační systém vozidel. K volitelnému příslušenství však patří i prefabrikovaný základ a revizní šachta ve vážním mostě, nebo automatické plnění přímo na váze stojícího automobilu, dorozumívací zařízení a zálohový zdroj.

Šířka vážního mostu je 3 m, jeho výška 420 cm, do železobetonové konstrukce je použit beton B55, který je odolný vůči vodě a solím. Váživost této váhy je 30, 40, 50, 60 a 80 t ve třídě přesnosti III (obchodní), dle ČSN EN 45501, krytí IP68.

Zdroj: www.vahyjas.cz
Prefabrikovaná mostní váha PROFI BP
Prefabrikovaná mostní váha PROFI BP