Výhody a nevýhody koupě rodinného domu z developerské výstavby

Zvažujete koupi starého domu, domu z developerské výstavby nebo chcete začít stavět sami s pomocí řemeslníků? Stále si nevíte rady a nemáte nikoho, kdo by vám s tímto rozhodnutím poradil? Pozorně si přečtěte všechny výhody a nevýhody. Věříme, že po přečtení tohoto článku se sami správně rozhodnete, jaký druh výstavby bude pro vás ten nejlepší.

Vlastní výstavba

Pokud jste kutil, máte dostatečné znalosti o výstavbě, kontakty na ověřené řemeslníky a nevadí vám strávit spoustu času a energie na zrealizování vlastního domu. Jste člověk, který by měl zvolit výstavu na vlastní pěst.

Koupě starého domu

Láká vás kouzlo starého domu, nevadí vám ani přestavba a postupná realizace podle vlastních představ? Zvolte rekonstrukci starého domu, ale nezapomínejte na problémy, které mohou nastat už během rekonstrukce nebo následného bydlení. Tím je myšleno, že nejdou úplně přesně odhadnout náklady na následné opravy.

Dům z developerské výstavby

Jste člověk, který nechce mít starosti s bydlením, nechce řešit nekonečné vybírání stavebního materiálu a shánění řemeslníků? Nechte vše na profesionálech, kteří mají letitou zkušenost ve svém oboru. Vyberte si dům z developerské výstavby. Je to velmi pohodlné, vše je nové a můžete zapomenout na veškeré starosti s výstavbou. 

Jste rozhodnutí pro koupi domu z developerské výstavby?

Pokud jste se rozhodli pro tu nejsnadnější variatu, tedy pro koupi domu z developerské výstavby, máme pro vás rady jak dále postupovat.

Výběr developerské firmy

Tomuto prvnímu kroku věnujte opravdu více času. Vyberte si stavební firmu s dlouholetou a kladnou historií. Firma, která má za sebou mnoho zrealizovaných projektů, má zkušenosti. Je možné o ní najít různé informace, recenze nebo si prohlédnout již dokončené výstavby. 

Výběr lokality

Zaměřte se na lokalitu, která vám bude vyhovovat. Developerské výstavy se dělají především na okraji měst a to z důvodu, že v centrech není mnoho možných prostorů na výstavbu. Důkladně si projděte, kde již vybraná stavební firma bude projekty realizovat. 

Podepsání smlouvy

Dejte pozor co podepisujete, především ohledně financí. Jak už bylo výše zmíněno, v první řadě si ověřte firmu. Poté si důkladně přečtěte smlouvu a zvažte, zda všechny zápisy ve smlouvě odpovídají prvotní ústní domluvě. Ujistěte se, jestli nemá nemovitost věcná břemena nebo zástavní práva. Tyto informace jsou veřejně dohledatelná.

Převzetí nemovitosti

Důkladně si zkontrolujte, jestli je nemovitost v úplném pořádku. Na reklamace máte nárok podle předem sepsané smlouvy a vztahuje se na všechno vybavení. Pokud nemovitost nebude podle předem určené dohody, lze to řešit dohodnutou kompenzací. Pokud by s tímto měla stavební firma problém, můžete to také řešit právní cestou podle občanského zákoníku. Proto je tedy velmi důležité podepsání dobře vypracované smlouvy. V tomto dokumentu jsou uvedeny všechny potřebné informace.

Za poskytnuté informace k článku děkujeme firmě MIRAS – stavby domů na klíč

MIRAS - stavitelství a sanace, s.r.o. Poslat poptávku