Dobry den,



potreboval bych zateplit pudu. Strecha nema pod taskami zadnou parozabranu. Lezi primo na drevenych latich, ktere jsou ukotveny do zelezneho krovu s tluste kulatiny. Pokoje pod pudou jsou castecne podkrovni, takze se v kazdem pokoji nachazi asi 1m sikme plochy, ve kterem jsou stresni okna. Zadna firma mi to nechce zateplit bez parozabrany pod taskami. V budoucnu po pude chodit nepotrebuji. Jak zateplit aby to fungovalo a melo to smysl?



Dekuji


Fotky


Odpověď

Dobrý den přeji,

máte dvě možnosti:

1) Jednoduší pokud by jste podkroví využívali míň, tak můžete zateplit přímo podlahu podkroví a vložit zateplený poklop, aby Vám neutíkalo teplo do podkroví. Zateplení provedete jednoduše, na podlahu parotěsnou folii např. Jutafol N110, nebo N140, nebo jakoukoli jinou parotěsnou folii. Uděláte rastr s dřevěných hranolů třeba 60x80 mm vložíte tepelnou izolaci třeba ze skleněných vláken ISOVER UNIROL PROFI 80 mm, doporučuji součinitel tepelné vodivosti 0,033 W/mK, pak křížem na provedete druhou vrstvu v tom samém provedení a zaklopíte OSB tl. 18 až 22 mm. Samozřejmě udělat nový kaslík a dvířka na půdu – Hotovo

2) Druhá varianta je zateplení šikmé střechy: a tam je doopravdy nutné provést aplikaci difúzně propustné folii. S tou Vaší ocelovou konstrukci je to komplikovanější, ale taky to jde bez problému udělat tak aby byla tepelná izolace přímo pod střešní konstrukci bez toho aby jste museli remontovat střešní tašky.

Pokud Vám nevadí, že zvednete podlahu v podkroví, tak 1) varianta je pro Vás fajn. Jako izolaci můžete mít třeba i foukanou PUR pěnu, variant je spousta.

S přáním hezkého dne



Komín Ján

Termotech Praha s.r.o.

Dobrý den,

pokud máte na mysli zateplení podlahy půdy, lze přímo na stávající povch položit kompaktně v celé ploše z našich produktů např. panely ELYPAN, viz přiložený informační prospekt.

Výplň panelů tvoří tvrzená PUR pěna z uzavřenými póry, tedy je nenasákavá, a žádnou parozábranu nepotřebuje. Na povrchu jsou panely navíc opatřeny silnou hliníkovou fólií.
Pevnost v tlaku min. 1,22 kg/cm2, jsou tedy i provizorně pochozí.
V případě stálého zatížení chůzí doporučujeme na panely položit ještě dřevoštěkové OSB desky.

Pro Váš účet lze doporučit tl. panelů 12 cm, součinitel prostupu tepla U=0,17 W/m2K (pro srovnání - odpovídá cca 30 cm silné vrstvě obyčejné minerální izolace).
Aktuální ceníková cena je 1.440,- Kč/m2 bez DPH.

Panely plošného rozměru 390 cm x 73 cm se při montáži v zámcích slepují montážní PUR pěnou, a shora se přelepují spoje hliníkovou samolepící páskou ISOBAND. Řežou se klasickou pilkou na dřevo.

S pozdravem

Robert Šuste

CONTI Praha s.r.o.

Dobrý den.

Při zateplení střechy je potřeba zabránit vstupu vlhkosti i případného průniku vody do izolační hmoty. K tomu slouží z exterieru vložená pojistná hydroizolace která ovšem dovoluje úniku vodní páry ze systému tzv. difuzní fólie, z interiéru pak parozábrana.

Bez těchto prvků nemá budování zateplení valný smysl. Díky hromadění vlhkosti může navíc dojít k degradaci a nefunkčnosti nejen tepelné izolace, ale i nosné konstrukce střechy.

V případě dalších dotazů, mě kontaktujte.

S pozdravem

Bc. Karel Výška

Remmers CZ s.r.o.