ČESKÉSTAVBY.cz - vše o stavbě, zahradě a bydlení

Články, rady, tipy a návody - stránka 714

Exteriér Interiér Specialisté Stavební firmy, služby a řemesla Stavební materiály Stroje, nářadí Tiskové zprávy Hobby Zobrazit další kategorie
Problémy už na počátku zařizování interiéru?

Problémy už na počátku zařizování interiéru?

Než začnete se zařizováním interiéru nábytkem měli byste mít již hotové všechny takzvané hrubé vnitřní úpravy domu nebo bytu. Na základě svých představ a návrhů nebo podle projektu architekta je třeba určit, jak budete jednotlivé místnosti využívat a jak budou zařízeny. Zatím prázdný prostor můžete ještě co nejlépe upravit a přizpůsobit.

Plesniví nám byt!

Plesniví nám byt!

S plísní se potýkají nejčastěji obyvatelé panelových domů. Nevzhledné skvrny, které navíc mohou ohrozit naše zdraví se objevují prakticky kdekoli. Stačí, když je více vlhkosti. Do boje s plísní se musel pustit také pan Jaroslav Turták z Markvartic v Podještědí.

Nenechte se napálit III. díl

Nenechte se napálit III. díl

Minulý týden jsme porovnávali klasickou hypotéku s nově nabízenou bezúčelovou, tzv. Americkou hypotékou a hodnotili jejich výhody a nevýhody v praxi. Dnes se budeme věnovat možnostem, které přináší provázání obou produktů, hypotéky a stavebního spoření.

Plovoucí podlaha? Jen do ní!

Plovoucí podlaha? Jen do ní!

Velmi moderní se v poslední době stala plovoucí podlaha. Oblíbená je především pro své dobré vlastnosti. Snadno se udržuje, je odolná a její instalace je rychlá. Za zmínku určitě stojí i její antialergické a antistatické vlastnosti.

Co s tím panelákem?

Co s tím panelákem?

V Jihočeském kraji je v současné chvíli 242 tisíc bytů. 30 procent bytů (každý 3 byt) se z tohoto počtu nachází v panelovém domě. Na „šedé budovy“ jsme si už dávno zvykli.
Dnes už většina z nich nevypadá tak nevlídně, zdobí je nejrůznější barevné reklamy, nebo (v lepším případě) dostaly nový kabát. To ale neznamená, že bydlení v panelovém domě je příjemné. V mnohých případech je tomu právě naopak.

Problém se zakládáním zahrady?  II. díl

Problém se zakládáním zahrady? II. díl

Chtěli by jste si vysázet zahradu kolem vašeho rodinného domu sami? Pak je nutné vědět co, kam, s čím a především jak vysadit. Pro zdařilou realizaci je kromě správného výběru rostlin účelné dodržet všechny potřebné pracovní operace ve správném pořadí. Jenom tak se rostliny dobře ujmou a budou se úspěšně vyvíjet.

Problém se zakládáním zahrady?  I. díl

Problém se zakládáním zahrady? I. díl

Co všechno můžeme udělat pro zdravý růst, vývin nově vysazovaných rostlin a minimální výskyt plevelů na nově zakládané ploše? Tímto problémem se musíme zabývat ještě před vlastní výsadbou a věnovat mu dostatek času a energie. Prvním krokem je pak výsadba vzrostlých stromů.
Než začneme s vlastní výsadbou, měli by být dokončeny všechny stavební práce kolem domu (fasáda, terasa, chodníček kolem domu) i v zahradě samotné (cestičky, posezení, vodní prvky). Předpokladem je také dokončení hrubé úpravy terénu– všechny násypy, modelace v zahradě.

Kvetoucí rostliny u nás doma II. díl

Kvetoucí rostliny u nás doma II. díl

V druhé části našeho seriálu o kvetoucích pokojových rostlinách se budeme zabývat opět hrnkovými, které můžeme v současné době vidět na pultech našich květinářství. Jde například o calceolarii, gerberu a gloxínii.

Není štětec jako štětec

Není štětec jako štětec

Vyplatí se investovat do kvalitního nátěru a především dodržovat i technický postup? Málokdo si uvědomuje, že úspěch vašeho snažení závisí na štětci. Právě podle použitého druhu barvy a techniky práce vybíráme i typ štětce.

Věčný problém s koupelnou

Věčný problém s koupelnou

Pokud plánujete rekonstrukci bytového jádra, čeká vás také vyběr toho správného koupelnového vybavení. Nejdříve budete dlouho přemýšlet o nejlepší variantě řešení vaší budoucí koupelny. Poté začnete váhat, zda si pořídit vanu či sprchový kout nebo zda vámi vysněná dlažba je vhodná do nové koupelny. Po několika návštěvách specializovaných prodejen, v nichž uvidíte nepřeberné množství nápadů a kombinací, se přestanete orientovat v nabízeném zboží a znovu a znovu změníte názor. Poradíme vám, čtěte pozorně.

Přestavujete starší zástavbu?

Přestavujete starší zástavbu?

Obnova nebo přestavba starší zástavby je spojena s řadou změn původních dispozic a vybavení, které již nepoužíváme a nahrazujeme je vybavením modernějším. Prádelnu za automatickou pračku, vytápění uhlím za plynové, chlívky a kotce pro domácí zvířata za mražené potraviny ze supermarketů. To vede k otázce. Co s těmito prostory po jejich dosloužení?

Katastrofou je špatný okap

Katastrofou je špatný okap

Vyvarujte se chybám. Pokud si na svůj dům pořídíte nejlevnější ocelové pozinkované okapy, musíte také počítat s dalšími náklady a časem, který budete v budoucnu muset věnovat jejich pravidelné údržbě. Když si naopak připlatíte za bezúdržbové okapy z mědi, hliníku nebo titan zinku, budete mít již navždy klid.

Zásadní změny v použití hypoték

Zásadní změny v použití hypoték

Nový zákon o dluhopisech.
S naším vstupem do EU nabylo platnosti velké množství zákonů, mezi nimi i novela zákona č. 190/2004 o dluhopisech. Tento zákon je podstatným předpisem pro poskytování hypotéčních úvěrů a fungování hypotéčních bank.
Zákon přinesl určité uvolnění v přísných podmínkách a mnoho bank na něj již zareagovalo, ostatní budou jistě následovat.

Dům, který umí spořit  II. díl

Dům, který umí spořit II. díl

Ceny energií neustále rostou a tak se každá česká domácnost snaží ušetřit kde se dá. Někteří z nás stále ještě zbytečně energiemi plýtvají. Mám na mysli například přetápění místností, velkou spotřebu vody, zbytečné svícení a neustále zapnuté spotřebiče. To vše zvyšuje spotřebu drahých energií.
Pokud si všechno pořádně uvědomíme a začneme šetřit na pravých místech, pak naše peněženka nebude tolik trpět. Jednou z možností je nízkoenergetický dům.

Střípky z Art & Interior II. díl

Střípky z Art & Interior II. díl

Každý člověk je individualitou se zcela rozdílnými přáními a nároky. Kromě své vlastní nezaměnitelné osobnosti a psychiky má každý člověk také samozřejmě rozdílnou postavu, čemuž musí přizpůsobit například výběr oblečení, ale také sedacího nábytku. Německá firma ROLF BENZ, která patří k absolutní špičce mezi výrobci sedacích souprav, vyvinula proto novou řadu EGO, ze které si může zákazník sestavit sedací soupravu přesně podle individuálních přání. Tuto novinku představila firma INPRO, Hradec Králové na letošním veletrhu Art & Interior v Praze.

Interiér od A do Z 

Interiér od A do Z 

Zařizujete dům nebo byt, přestavujete interiér, chcete jej oživit, zmodernizovat a přizpůsobit co nejlépe svým potřebám? Ano?
Pak sledujte pozorně jihoceskestavby.cz. Od příštího týdne a dále v průběhu celého roku budeme pravidelně v našem novém seriálu Interiér od A do Z uveřejňovat články plné důležitých rad, praktických informací, typů a inspirací, které budete na své cestě ke spokojenému bydlení potřebovat.

Cestou kolem domu

Cestou kolem domu

Nemáte-li o podobě cesty úplně jasno, raději se obraťte na zahradního architekta. Ten vám poradí s realizací, s výběrem dlažeb nebo vám předloží kompletní návrh. Než začnete s realizací cesty, je nutné si trasu cesty pořádně vyznačit. Šířka chodníčku by měla být minimálně 60 centimetrů. Z cesty odstraníte všechny rostliny, plevel a zeminu (s ohledem na výšku dlažby). Do trasy nasypete štěrk (cca 7 cm vrstvu) a na něj ještě jemný písek (4 cm vrstva). Základ pro pokládání dlažby je hotový.

Dům, který umí spořit  I. díl

Dům, který umí spořit I. díl

Ceny energií neustále rostou a tak se každá česká domácnost snaží ušetřit kde se dá. Někteří z nás stále ještě zbytečně energiemi plýtvají. Máme na mysli například přetápění místností, velkou spotřebu vody, zbytečné svícení a neustále zapnuté spotřebiče. To vše zvyšuje spotřebu drahých energií.
Pokud si všechno pořádně uvědomíme a začneme šetřit na pravých místech, pak naše peněženka nebude tolik trpět. Jednou z možností je nízkoenergetický dům.

Hypotéky na svém úrokovém minimu

Hypotéky na svém úrokovém minimu

Koncem minulého roku, kdy většina bank lehce navyšovala své úrokové sazby hypoték, předpokládali odborníci, že tento trend bude pokračovat i v průběhu letošního roku.
Vývoj posledních dvou měsíců však naznačuje něco zcela jiného. Většina z bank, které na našem trhu poskytují hypotéky srazila nabízené sazby pod 3% p.a. Některé z bank nabízejí tyto sazby jako časově omezenou nabídku, která platí pro nové úvěry, které bude klient uzavírat v průběhu jara.

Střípky z Art & Interior  I. díl

Střípky z Art & Interior I. díl

Příjemným osvěžením a zpestřením letošního ročníku veletrhu Art & Interior v Praze byla expozice představující současný britský design. Vystavené doplňky a originální nábytek z dílen mladých britských designérů vynikaly nápaditostí a vtipem, což by od příslušníků konzervativní ostrovní země málokdo očekával.

Reklama