Aktuální hit - kuchyňské linky na zakázku Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek Kdybychom měli říci, v jaké místnosti tráví rodina pohromadě většinu času, možná by to byla právě kuchyň. Zde se rodina sejde u jídelního stolu k pravidelnému stolování i rozhovoru, případně slavnostní večeři. Již dávno neplatí, že kuchyň slouží pouze k přípravě a skladování pokrmů. Za posledních pár let prošly kuchyně obrovskými změnami a řadou vylepšení. Kuchyně nepřipomíná každodenní rutinní povinnost, je to část domu, kde se můžeme pomocí důmyslného řešení cítit dobře. Vždyť už dávno neplatí, že tento prostor přísluší hlavně ženám.

Ideální je svoji představu o vysněné kuchyni svěřit profesionálovi, tedy kuchyňskému studiu či truhlářské firmě, která nám pomůže sen o ideální kuchyni splnit. Určitě se nevyplatí šetřit a kupovat si sektorové kusy. Stejně nakonec zjistíme, že bychom si řadu věcí představovali jinak. Spoluprací s profesionálem můžeme do návrhu zasahovat, a nejen to. I když je již kuchyňská linka realizována, po jejím takzvaném osahání a zajetí můžeme zjistit jakékoli nedostatky nebo individuální potřeby, které můžeme s profesionálem dál řešit a napravit, případně dodělat.

Při výběru nejvhodnějšího materiálu pro kuchyňskou linku je dobré řídit se jednoduchým pravidlem, které platí již řadu let. Kromě toho, že materiál by měl být odolný, měl by být především snadno udržovatelný. Obvykle vybíráme materiál pro kuchyňská dvířka a pro pracovní desku. V současné době jsou moderní a tudíž i velice žádané kuchyňské linky s lakovanými dvířky. Bývají vyrobeny z dřevovláknité desky opatřené základním nátěrem a vrstvou vysoce tvrdého laku, jehož bezpórovitý povrch navíc splňuje i nejnáročnější hygienická kritéria.

Jednoduchý design lze snadno kombinovat s ostatními druhy materiálu jako je nerez, sklo, plast a jiné. Je možné vybírat z nejrůznějších barevných odstínů, v matném nebo lesklém provedení. I když lesklá varianta je na první pohled velice efektní, právě o snadné údržbě nemůže být ani řeč.
Foto: TRUHLÁŘSTVÍ - Tomáš Danihelka
Foto: TRUHLÁŘSTVÍ - Tomáš Danihelka
Foto: TRUHLÁŘSTVÍ - Tomáš Danihelka
Foto: TRUHLÁŘSTVÍ - Tomáš Danihelka
Stálým evergreenem zůstávají masivní kuchyně, které platí bezesporu za klasiku. Jsou určeny především pro ty, kteří milují kouzlo přírody na každém kroku a jsou ochotni si za tento luxus připlatit. Masivní kuchyně jsou určeny zejména pro náročné zákazníky. Určitě se tato investice vyplatí do trvalého bydlení. Vyšší cena nábytku z masivu nespočívá pouze v kráse dřeva, ale také v životnosti dvířek, které nejsou odkázány pouze na svrchní ochranou vrstvu, jako je tomu u ostatních druhů. Masivní dvířka lze vyrobit z jakékoli dřeviny včetně exotických druhů. Kuchyně tak může získat jak rustikální vzhled, tak vůni exotických dálek.

Další možností jsou kuchyňské linky s laminovanými dvířky. Právě lamino patří mezi nejpoužívanější materiál pro kuchyně vůbec. Kromě toho, že je velice odolné, je velice nenáročné na údržbu a disponuje poměrně vysokou životností. Zelenou má především u těch domácností, které jsou omezeny rozpočtem a hledají kvalitu za rozumnou cenu. Na výběr je obrovská škála nejrůznějších dezénů a vzorů velice podobných přírodnímu dřevu.

Dlouhou životností disponují také kuchyně s fóliovými dvířky. Jejich podkladová vrstva je obvykle dřevovláknitá deska, která je potažena plastovou fólií. Výhodou těchto kuchyní je barevná stálost, vysoká tepelná odolnost a odolnost proti vlhku, otěru a mechanickému opotřebení. Navíc se fólie snadno udržuje. Výběr je neskutečně bohatý, od jednoduchých barev, až po přírodní odstíny dřeva.
Foto: TRUHLÁŘSTVÍ - Tomáš Danihelka
Foto: TRUHLÁŘSTVÍ - Tomáš Danihelka
Foto: TRUHLÁŘSTVÍ - Tomáš Danihelka
Foto: TRUHLÁŘSTVÍ - Tomáš Danihelka
Dýhovaná dvířka jsou jakousi náhradou dvířek z masivu. Dá se říct, že jde o jejich zdařilou imitaci, a to i v provedení exotických dřevin. Jde o tenkou vrstvu dřeva nalepenou na MDF desku. Výhodou je poměrně nízká cena a přírodní vzhled, který vydrží po řadu let. Navíc tento materiál není tolik náchylný k mechanickému poškození a tvarovým deformacím jako masiv.

Nejvyšší nároky je však třeba očekávat od pracovní desky, která musí být obzvlášť odolná a nenáročná na údržbu. Vybírat je možné například laminované desky s dřevovláknitým nebo dřevotřískovým základem a luxusní masivní desky ze dřeva nebo kamene.

S návrhem a realizací vysněné kuchyně vám pomůže firma Truhlářství - Tomáš Danihelka, která se specializuje právě na zakázkovou výrobu kuchyní. Jednak nabízí široký výběr deskového materiálu (více než 100 druhů), jednak dodává kuchyňská dvířka od renomovaných výrobců jako je GRENA, TROB a ŠIMŮNEK. Kromě toho vám pomůže nábytek odlehčit i vysoce funkčním a designovým kováním značky HETTICH, které nabízí širokou škálu úchytů, drátěných výsuvů jak do horních, tak do dolních a rohových skříněk, takže vaše kuchyň bude přístupná podle vašich individuálních požadavků.
Foto: TRUHLÁŘSTVÍ - Tomáš Danihelka
Foto: TRUHLÁŘSTVÍ - Tomáš Danihelka
Foto: TRUHLÁŘSTVÍ - Tomáš Danihelka
Foto: TRUHLÁŘSTVÍ - Tomáš Danihelka
Tomáš Danihelka
Poslat poptávku