Ilustrační foto: Juja Han/Unsplash Zobrazit fotky zobrazit 2 fotky

Podcast ČESKÉSTAVBY.cz přináší rozhovory s odborníky ze stavebnictví i péče o zahradu. Naším cílem je předávat srozumitelné a užitečné informace od lidí, kteří rozumí svému řemeslu. Pokud stavíte nebo rekonstruujete dům, staráte se o zahradu nebo přemýšlíte, jak vylepšit své bydlení, poslechněte si nás.

ČESKÉSTAVBY.cz ve vašem uchu

V čem je podcast ČESKÉSTAVBY.cz jiný než články, publikované na našem webu? Jedná se o poněkud odlišný formát, kde text či fotografie nahradí mluvené slovo. Podcast můžete poslouchat v autě, ve veřejné dopravě, na procházce nebo při sportu, při domácím úklidu. Zkrátka všude tam, kde byste si nemohli číst.

Mluvené slovo, navíc ve formě rozhovoru informovaného tazatele s odborníkem, nabízí možnost probrat téma do hloubky a zeptat se profesionálů na to, co naše čtenáře a posluchače nejvíc zajímá. 

Hosté, kteří za to stojí

Aby bylo opravdu co poslouchat, pečlivě si vybíráme hosty, které budeme zpovídat. Postupně si budeme do studia zvát odborníky ze všech oborů, které souvisejí s bydlením či zahradou.

Mezi čtenáři a posluchači je velký zájem dozvědět se o nových technologiích a produktech ve stavebnictví či o úsporách energií. Velkou část našich hostů budou zabírat právě lidé z těchto oborů, lidí přímo z výrobních a stavebních firem nebo oborových organizací.

V prvních dílech se tak můžete setkat s mistrem kominíkem, výrobcem světlovodů, odborníkem na chytrou domácnost, znalcem pasivních domů nebo prezidentem Cechu kamnářů. 
 

Ve čtvrtém díle jsme si povídali s kamnářem Liborem Soukupem (Foto: Jan Cempírek)
Ve čtvrtém díle jsme si povídali s kamnářem Liborem Soukupem (Foto: Jan Cempírek)

Podívejte se na všechny epizody našeho podcastu a přehrajte si je na své oblíbené aplikaci: SPOTIFY | APPLE | GOOGLE | RSS

Tři hlasy našich moderátorů

A kdo vás bude našimi podcasty provádět? V tuto chvíli máme hned tři lidi, kteří si dají práci s tím, aby byl každý díl podcastu přínosný a zajímavý. Pojďme si každou z našich osobností trochu představit.

Jana Machová

Janin melodický hlas prozrazuje, že jeho majitelka je zkušenou zpěvačkou. Ale kromě toho je Jana také vždy pečlivě připravená moderátorka s bohatými zkušenostmi z oboru, vždyť pro ČESKÉSTAVBY.cz pracuje již 14 let. 

Jan Cempírek

Dlouhodobý spolupracovník serveru ČESKÉSTAVBY.cz již zpovídá zajímavé hosty v budějovickém podcastu BUDlive, který je propojený se stejnojmenným magazínem.

Při přípravě podcastů Honza zúročuje zkušenosti s prací pro rozhlas, pro který dosud namlouvá krátké a vtipné sloupky. V civilním životě je uznávaným spisovatelem.

Petr Pojar

Petr má v rukou tisíce článků pro web ČESKÉSTAVBY.cz. A stejnýma rukama nejen píše, ale také se stará o zahradu, kde umí vypěstovat užitné i okrasné poklady. Znalosti a dovednosti získává také díky své partnerce, která je profesionální zahradnice.

Petr se zároveň tvorbou podcastů tak trochu vrací do období, kdy pracoval v Českém rozhlase.

Podívejte se na všechny epizody našeho podcastu a přehrajte si je na své oblíbené aplikaci: SPOTIFY | APPLE | GOOGLE | RSS