Stavte rychle se systémem K-KONTROL Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek

V roce 2007 byla uvedena do provozu česká vědecká polární stanice na ostrově Jamese Rosse v Antarktidě. Při stavbě byly použity nejmodernější technologie využívající obnovitelné zdroje energie, mezi nimi také stavební systém K-KONTROL. Uplatnění systému v takto extrémních klimatických podmínkách dává tomuto konstrukčnímu řešení to nejlepší doporučení pro jeho použití při výstavbě nízkoenergetických, pasivních, nebo dokonce nulových domů – a to nejen v extrémním prostředí, ale v celé Evropě.

Unikátní stavební systém K-KONTROL

K-KONTROL je univerzální systém pro řešení konstrukcí stěn, stropů a střech různých typů staveb. Lze jej zařadit mezi takzvané SIP (structural insulated panel) systémy, které jako základní konstrukční prvek používají samonosný sendvičový panel. V tomto případě se panel skládá ze dvou OSB desek (statický plášť) a izolační výplně (jádra) ze stabilizovaného samozhášivého polystyrenu EPS nebo Neopor. Sendvičové panely mají tři základní rozměry: 1 250 mm x 2 500 mm, 1 250 mm x 3 000 mm a 1 250 mm x 5 000 mm. Díky tomu jsou velmi variabilní a lze je modifikovat přesně podle potřeby stavebníka.

K-KONTROL disponuje výbornými tepelně izolačními vlastnostmi, dokonale funguje jako parozábrana, nabízí jednoduché a přitom velmi variabilní použití a zaručuje šetrný vliv na životní prostředí ve všech fázích stavby. Díky tomu je vhodným systémem pro nejrůznější moderní stavby dnešní doby. Nachází využití při výstavbě rodinných a bytových domů, opláštění sportovních hal, výstavbě administrativních budov, ubytovacích objektů, chat a rekreačních objektů. 
Stavební systém K-KONTROL na Antarktidě
Stavební systém K-KONTROL na Antarktidě
Stavební systém K-KONTROL
Stavební systém K-KONTROL

Doba výstavby je minimální

Výstavba z panelů K-KONTROL v praxi funguje jako stavebnice. Objekt se z jednotlivých dílů velice rychle „seskládá“ a tím se doba výstavby může zkrátit i na pouhých několik měsíců. Konkrétní doba výstavby závisí samozřejmě na velikosti stavby a také na tom, zda si vyberete typový dům nebo originální stavbu ušitou na míru vašim přáním a požadavkům. K-KONTROL lze přitom navrhovat nejen jako jediný systém pro celou stavbu, ale také jako jednotlivé stavební konstrukce v kombinaci s jinými systémy (s jinými materiály se snáší velice dobře).

Pokud jde o zatížení základové spáry, to je při použití K-KONTROL systému nižší než u výstavby tradičním způsobem - váha největšího panelu není vyšší než 29 kg/m2. Manipulace s jednotlivými stavebními prvky systému je díky tomu jednoduchá a není tak třeba nákladná technologie na montáž a zařízení staveniště. Systémem K-KONTROL lze navíc stavět až do výše tří podlaží.

Ze systému K-KONTROL můžete pořizovat také interiérové prvky jako jsou podlahy, stěny a stropy. Velkou výhodou je, že výstavba se systémem K-KONTROL patří mezi takzvané suché procesy, které umožňují stavět celoročně.
Stavební systém K-KONTROL
Stavební systém K-KONTROL
Stavební systém K-KONTROL
Stavební systém K-KONTROL
Stavební systém K-KONTROL
Stavební systém K-KONTROL
Stavební systém K-KONTROL
Stavební systém K-KONTROL