Moderní bytový dům (Zdroj: MIRAS) Zobrazit fotky zobrazit 2 fotky

Už dlouho je známo, že investice do nemovitosti jsou nejméně rizikové investice. Jde tedy o nejlépe uložené peníze, které neztratí svou hodnotu, ale naopak budou jejich hodnotu stále zvyšovat. Čím lepší stav nemovitosti je, o to více se vám v dlouhodobém časovém úseku vrátí.

V dnešní době je neskutečně velká poptávka po bytech ve větších městech i na jejich okrajích a to z důvodu, že je více zájemců o ně, než samotných bytů ke koupi či pronájmu. Lidé jsou schopni zainvestovat více peněz do nájmu i do koupi bytu, který je nový nebo zrekonstruovaný, protože dávají přednost životnímu pohodlí, jistotě, pocitu bezpečí a taky není divu, každý se přece chce doma cítit dobře. Proč tedy nezainvestovat do výstavby bytového domu, kde můžete dostávat buďto pravidelný příjem za nájmy a nebo byty rovnou z části rozprodat a získat tak zpět část investice. Možností je více, každopádně jde o investici, která se vám zhodnotí v dlouhodobém i krátkodobém horizontu. 

Moderní bytový dům (Zdroj: MIRAS)
Moderní bytový dům (Zdroj: MIRAS)

Chcete investovat do bytového domu?

Jste rozhodnutí investovat do nemovitosti a nevíte, kde začít? Existují dvě možnosti. První možností je zakoupení staršího bytového domu a nechat zrekonstruovat, aby se zvedla jeho hodnota, nechat postavit úplně nový bytový dům nebo zakoupit již hotový developerský projekt.

Výstavba nebo koupě bytového domu

Zpravidla se to dělá tak, že poptáte stavební firmu, která vám poradí s dokumentací a o stavbu se postará. Na vás bude tedy jen vykomunikovat vaše požadavky se stavební firmou. Podmínkou je pouze vlastnit pozemek, kde se chystáte výstavbu zrealizovat. Samozřejmě je velkou výhodou, když pozemek vlastníte, protože ušetříte nemalé peníze za koupi pozemku. Další možností je zakoupení již zrealizovaného developerského projektu, které nabízí jak stavební firmy, tak i developerské firmy. Tato varianta je pro kupujícího pohodlnější a ušetří nejen čas, ale i práci strávenou nad dokumentací.

Rekonstrukce bytového domu

Další možností investice je koupě a následná rekonstrukce staršího bytového domu. U této investice musíme počítat s tím, že nějakou dobu potrvá než se rekonstrukce dokončí, takže se prodlouží doba, za kterou už vám mohou chodit pravidelné částky za nájem. Pokud se vám však podaří výhodně zakoupit panelový dům, který není ve velmi špatném stavu, může být tato investice výhodnější. U všech větších staveb je potřeba, aby realizaci dělala stavební firma, která má dlouholeté zkušenosti v oboru a měla zaměstnance, kteří vám zjistí statické poruchy a trhliny v panelech, špatné těsnění, pronikání vlhkosti, špatnou tepelnou izolaci a mnoho dalších závad, které je potřeba před samotnou rekonstrukcí zjistit a vědět správné postupy, jak tyto závady opravit. A hlavně zamezit jejich návratu. Stavební firma MIRAS - stavitelství a sanace s.r.o. tyto zkušenosti má a je vám ochotná s vaším problémem pomoci.

MIRAS - stavitelství a sanace, s.r.o. Poslat poptávku