ČESKÉSTAVBY.cz - vše o stavbě, zahradě a bydlení

Články, rady, tipy a návody - stránka 707

Exteriér Interiér Specialisté Stavební firmy, služby a řemesla Stavební materiály Stroje, nářadí Tiskové zprávy Hobby Zobrazit další kategorie
Katastrofou je špatný okap

Katastrofou je špatný okap

Vyvarujte se chybám. Pokud si na svůj dům pořídíte nejlevnější ocelové pozinkované okapy, musíte také počítat s dalšími náklady a časem, který budete v budoucnu muset věnovat jejich pravidelné údržbě. Když si naopak připlatíte za bezúdržbové okapy z mědi, hliníku nebo titan zinku, budete mít již navždy klid.

Zásadní změny v použití hypoték

Zásadní změny v použití hypoték

Nový zákon o dluhopisech.
S naším vstupem do EU nabylo platnosti velké množství zákonů, mezi nimi i novela zákona č. 190/2004 o dluhopisech. Tento zákon je podstatným předpisem pro poskytování hypotéčních úvěrů a fungování hypotéčních bank.
Zákon přinesl určité uvolnění v přísných podmínkách a mnoho bank na něj již zareagovalo, ostatní budou jistě následovat.

Dům, který umí spořit  II. díl

Dům, který umí spořit II. díl

Ceny energií neustále rostou a tak se každá česká domácnost snaží ušetřit kde se dá. Někteří z nás stále ještě zbytečně energiemi plýtvají. Mám na mysli například přetápění místností, velkou spotřebu vody, zbytečné svícení a neustále zapnuté spotřebiče. To vše zvyšuje spotřebu drahých energií.
Pokud si všechno pořádně uvědomíme a začneme šetřit na pravých místech, pak naše peněženka nebude tolik trpět. Jednou z možností je nízkoenergetický dům.

Střípky z Art & Interior II. díl

Střípky z Art & Interior II. díl

Každý člověk je individualitou se zcela rozdílnými přáními a nároky. Kromě své vlastní nezaměnitelné osobnosti a psychiky má každý člověk také samozřejmě rozdílnou postavu, čemuž musí přizpůsobit například výběr oblečení, ale také sedacího nábytku. Německá firma ROLF BENZ, která patří k absolutní špičce mezi výrobci sedacích souprav, vyvinula proto novou řadu EGO, ze které si může zákazník sestavit sedací soupravu přesně podle individuálních přání. Tuto novinku představila firma INPRO, Hradec Králové na letošním veletrhu Art & Interior v Praze.

Interiér od A do Z 

Interiér od A do Z 

Zařizujete dům nebo byt, přestavujete interiér, chcete jej oživit, zmodernizovat a přizpůsobit co nejlépe svým potřebám? Ano?
Pak sledujte pozorně jihoceskestavby.cz. Od příštího týdne a dále v průběhu celého roku budeme pravidelně v našem novém seriálu Interiér od A do Z uveřejňovat články plné důležitých rad, praktických informací, typů a inspirací, které budete na své cestě ke spokojenému bydlení potřebovat.

Cestou kolem domu

Cestou kolem domu

Nemáte-li o podobě cesty úplně jasno, raději se obraťte na zahradního architekta. Ten vám poradí s realizací, s výběrem dlažeb nebo vám předloží kompletní návrh. Než začnete s realizací cesty, je nutné si trasu cesty pořádně vyznačit. Šířka chodníčku by měla být minimálně 60 centimetrů. Z cesty odstraníte všechny rostliny, plevel a zeminu (s ohledem na výšku dlažby). Do trasy nasypete štěrk (cca 7 cm vrstvu) a na něj ještě jemný písek (4 cm vrstva). Základ pro pokládání dlažby je hotový.

Dům, který umí spořit  I. díl

Dům, který umí spořit I. díl

Ceny energií neustále rostou a tak se každá česká domácnost snaží ušetřit kde se dá. Někteří z nás stále ještě zbytečně energiemi plýtvají. Máme na mysli například přetápění místností, velkou spotřebu vody, zbytečné svícení a neustále zapnuté spotřebiče. To vše zvyšuje spotřebu drahých energií.
Pokud si všechno pořádně uvědomíme a začneme šetřit na pravých místech, pak naše peněženka nebude tolik trpět. Jednou z možností je nízkoenergetický dům.

Hypotéky na svém úrokovém minimu

Hypotéky na svém úrokovém minimu

Koncem minulého roku, kdy většina bank lehce navyšovala své úrokové sazby hypoték, předpokládali odborníci, že tento trend bude pokračovat i v průběhu letošního roku.
Vývoj posledních dvou měsíců však naznačuje něco zcela jiného. Většina z bank, které na našem trhu poskytují hypotéky srazila nabízené sazby pod 3% p.a. Některé z bank nabízejí tyto sazby jako časově omezenou nabídku, která platí pro nové úvěry, které bude klient uzavírat v průběhu jara.

Střípky z Art & Interior  I. díl

Střípky z Art & Interior I. díl

Příjemným osvěžením a zpestřením letošního ročníku veletrhu Art & Interior v Praze byla expozice představující současný britský design. Vystavené doplňky a originální nábytek z dílen mladých britských designérů vynikaly nápaditostí a vtipem, což by od příslušníků konzervativní ostrovní země málokdo očekával.

Poslední čas pro zahradu

Poslední čas pro zahradu

Nejprve ostříháme keře a odstraníme odkvetlé části rostlin. Pokud nemáte žádné zkušenosti se stříháním keřů a stromů, obraťte se na odbornou pomoc. Není jednoduché ostříhat keře správně. V případě, že je ostříháte jinak, může se vám stát, že v tomto roce už nepokvetou. Naopak zkušení zahradníci dovedou ostříhat keře tak, že pokvetou více a výrazněji.

Přínos vlastnictví kulturních památek

Přínos vlastnictví kulturních památek

V dávné minulosti jsme přišli nejbohatší vzpomínky, které nám naši předkové po sobě zanechali - kulturní památky. Devastace starých staveb byla ještě v 18. století takřka na denním pořádku. Předpisy, které tyto památky měly ochránit před zničením, vznikly už za doby vlády císařovny Marie Terezie. Pravidelný 'dozor' pak zajišťovala od roku 1850 Ústřední komise pro zjišťování a zachování stavebních památek. Systém této památkové péče byl v naší republice rozvíjen po vzniku republiky roku 1918, kdy byly postupně založeny samostatné státní památkové úřady. A ty prakticky existují dodnes. V současné době je v Česku chráněno téměř 42 tisíc nemovitých památek. Pokud některou z těchto památek vlastníte, tak právě pro vás jsou určeny následující řádky.

Řešení úniku tepla

Řešení úniku tepla

V době neustále rostoucích cen energií není divu, že poptávka po energeticky úsporných materiálech stoupá. V rámci sortimentu POROTHERM tomuto požadavku nejlépe odpovídají bloky POROTHERM 44 Si (Super-Izolant) a POROTHERM 40 Si. Oba typy včetně doplňků – cihel polovičních, rohových a koncových – nabízejí špičkové hodnoty tepelného odporu při zachování všech ostatních důležitých parametrů jako akumulace, difuzní odpor a pevnost. Oba typy zdiva splňují požadavky na tepelněizolační vlastnosti vnějších stěn, a pokud jsou doplněny správně provedenými omítkami, jejich tepelněizolační schopnosti se zvyšují až na hodnoty, které tyto požadavky překračují.

Pořiďte si bazén za výhodnou cenu

Pořiďte si bazén za výhodnou cenu

Do velikosti 16 m2 stačí stavbu pouze ohlásit.

Při výběru velikosti bazénu je třeba mimo jiné pamatovat na stavební zákon. Ten stanoví, že bazény o rozměrech do 16 m2 je možné stavět pouze s oznámením drobné stavby, u bazénů nad 16 m2 se již vyřizuje stavební povolení. Oblíbeným typem bazénu je ovál s rozměry 6 x 3 m, který optimálně vyhovuje potřebám běžné rodiny a lze jej ještě postavit na stavební oznámení.

Kvalitně provedená hrubá stavba znamená spokojené bydlení

Kvalitně provedená hrubá stavba znamená spokojené bydlení

Také vás poslední informace o plánovaném zvýšení ceny energií nepotěšily a přemýšlíte, kolik navíc vás to zase bude stát za vytápění? Dobu větrání jste omezili prakticky na minimum a rozčileně zvedáte obočí, jakmile proběhnuvší potomek za sebou nechá otevřené dveře? Uvažujete, zda dům ještě víc zaizolovat a zateplit, a to i když bydlíte prakticky v novostavbě? Přitom mnohdy stačí, když při stavbě zvolíte vhodný materiál a postupy...

Nebaví vás klasický strop?

Nebaví vás klasický strop?

Barrisol se na českém trhu objevil v roce 1992. Jde o polyvinylovou fólii, která dokáže s vaším interiérem pěkně zacvičit. Pokud chcete něco netradičního, určitě si Barrisol pořiďte. Nebudete litovat!

Nedávno jsem navštívila veletrh s názvem „Bazény“ v Praze Letňanech. A narazila jsem tam na výrobek – Barrisol. Barrisol to jsou pnuté stropní podhledy. Nejenže vypadá velice působivě, ale má i spoustu předností, které jiné materiály nemají. Proto jsem se dala do hovoru s Jiřím Karvánkem zástupcem ředitele společnosti CS Lyon Praha spol. s r.o., která je výhradním zástupcem této značky pro Českou a Slovenskou republiku.

Poslední novinky stavební spořitelny

Poslední novinky stavební spořitelny



Můžete bydlet hned a ve vlastním!
Díky novinkám stavební spořitelny si rychle splníte svůj sen o bydlení, a to i v případě, že nemáte naspořenou žádnou hotovost!

S přicházejícím jarem pro vás připravila Raiffeisen stavební spořitelna nové úvěrové produkty - HORIZONT, SPEKTRUM A PREMIUM.

Jaro a příprava pokojových rostlin

Jaro a příprava pokojových rostlin

Zima je se svou vládou skoro pryč a na dveře pomalu klepe voňavé jaro. Začíná se oteplovat a prodlužovat den. S příchodem jara jsou spojeny nejen velikonoce a práce na zahrádce, ale také přípravy pokojových rostlin na jarní teplo a slunce.

Umělý kámen předčí nejen svou cenou...

Umělý kámen předčí nejen svou cenou...

Umělý kámen předčí tradiční materiály především svou cenou, což většina z nás v dnešní době určitě ocení. Navíc se může pochlubit pevností, mrazuvzdorností, je odolný vůči oděru, je omyvatelný a paropropustný. Nutno podotknout, že jde o ekologický materiál, který nijak neničí přírodu.
Jeho montáž je jednoduchá a rychlá a navíc, umělý kámen vám nabízí úsporu materiálu.

Cibulnaté květiny kralují jarem

Cibulnaté květiny kralují jarem

Cibulnatými květinami se rozumí narcisy, kosatce, krokusy, tulipány, hyacinty a modřence. Cibule a hlízy slouží rostlinám jako zásobní orgán, s jehož pomocí přežijí tuhé zimy a suché léto.

Tyto rostlinky si sami můžeme vypěstovat doma anebo si je koupit již s poupaty a květy v květináči. Po odkvětu je můžeme přesadit na zahradu, kde nám příští rok udělají svými květy radost.

Březen na zahradě...

Březen na zahradě...

Zahrada se probouzí ze zimního spánku a jaro je už cítit a vidět na každém kroku. Na zahradě rozkvétají krokusy, bledule a sněženky, první poslové krásného, voňavého jara. Nastal čas pro nedočkavé zahradníky, kterým právě začíná sezóna. A že té práce na zahradě koncem zimy a začátkem jara je požehnaně!
Je třeba se postarat o ovocné stromy a keře, nesmíme zapomenout ani na záhony květin a zeleniny, ani na trávník.

Reklama