Fasádní barvy dům zkrášlí a ochrání

Fasádní barvy dům zkrášlí a ochrání

Fasády jsou jedním z nejzatěžovanějších materiálů celé stavby. Po celý rok musí čelit intenzivnímu působení počasí a přitom plní nezastupitelnou funkci estetickou. A co nás na fasádě zaujme nejvíc? BARVY.

Praská vám omítka?

Praská vám omítka?

Trápí vás praskliny na stěnách, trhlinky kolem oken a dveří, výkvěty, mapy na stěnách? Všechny tyto problémy se na omítce mohou objevit. Jak se vyvarovat chybám v nanášení omítky a tedy i následným nepříjemnostem a opravám?

Znáte akrylátové omítky JUB?

Znáte akrylátové omítky JUB?

Ať už se rozhodnete pro jakékoliv ztvárnění fasády, požadavky budou stále stejné. Schopnost regulovat prostup vlhkosti, zajistit ochranu domu před vodou, eliminovat nežádoucí procesy při výkyvech teplot a v neposlední řadě i estetické hledisko. Proč si vy

Výhody fasád Terranova

Výhody fasád Terranova

Doba tradičních omítek je pryč a současná řešení jsou víc technologická, přitom však stále postavená na přírodní bázi. Geometricky přesné, rovné a probarvené plochy moderních omítek s rozličnou strukturou a zrnitostí pak nejen ochrání zdivo, ale i zaujmou

Znáte provětrávané fasády - cembonit?

Znáte provětrávané fasády - cembonit?

Hledáte univerzální a efektivní řešení pro vaši fasádu? Požadujete dlouhou životnost, dobré izolační vlastnosti, snadnou údržbu a v neposlední řadě nechcete riskovat problémy se srážením vlhkosti? U tzv. kontaktních fasád mohou problémy s vlhkostí nastat a pokud se jim chcete vyhnout, pak máme právě pro Vás typ – provětrávané fasádní systémy z cembonitu. Co znamená provětrávání fasád a jak tento děj probíhá? V čem spočívá montáž a jak komplikovaná je oprava fasády?

Rodinné domy a fasády

Rodinné domy a fasády

Každá budova s oprýskanou fasádou působí nevábně a všedně, někdy přímo odpudivě. Navíc, pokud je omítka na fasádě popraskaná, opadaná, ztrácí svoji ochrannou funkci a může dojít až k narušení samotného zdiva. Abychom předešli vzniku větších škod, je nutná občasná kontrola a údržba venkovní fasády.

Straší vás vlhké mapy na omítce?

Straší vás vlhké mapy na omítce?

Jistě mi dáte za pravdu, že omítka dělá dům domem. Je dosud nejčastěji používaným způsobem pro úpravu vnitřních a vnějších povrchů staveb. Díky nadcházejícímu deštivému počasí se na omítkách mohou objevovat typické vlhké mapy, mnohdy omítka začne opadávat, zkrátka objekt bude volat po opravě. Jak na to?

Teprve barvy od CMP dělají dům

Teprve barvy od CMP dělají dům

I ty nejkrásnější domy vystavěné podle ceněného architektonického návrhu dostanou ten pravý „šmrnc“ až ve chvíli, kdy se na něm objeví kvalitní omítka a především vkusná barva. Horkou novinkou na trhu jsou tak zvané akrylátové dekorativní omítky. I přesto, že mají dekorativní, a tudíž i vysoce estetickou vlastnost, jsou určené k ochraně fasádních povrchů, zejména pak fasádních systémů, které mají různé tepelné a izolační vlastnosti.

Fasáda rozhoduje o dojmu číslo jedna

Fasáda rozhoduje o dojmu číslo jedna

Dobře provedená fasáda má obrovský podíl na celkovém dojmu z budovy – a to zvenčí i zevnitř. Pokud nechceme finální úpravou – nanesením omítky ztrácet drahocený čas, pak pojďme využít revoluční technologie strojního omítání. Není to žádný výkřik poslední módy, ale dlouholetou praxí a špičkovými profesionály ověřená metoda nanášení omítek. Co všechno strojní omítačka dovede a s jakými materiály pracuje? Kolik užitečných funkcí nám strojní omítky nabízejí a jakým chybám při omítání je třeba se vyvarovat?

Co ještě nevíte o omítkách?

Co ještě nevíte o omítkách?

Omítky plní dvě základní funkce. Chrání stavební konstrukce před vnějšími i vnitřními vlivy prostředí a zároveň stavbu zkrášlují a dodávají jí osobitý výraz.
Pokud jsou v domě provedeny rozvody veškerých instalací, může se přistoupit k provedení vnitřních omítek.Ty jsou totiž konečnou povrchovou úpravou a v převážné míře jsou dále upravovány pouze nátěrem.

Barvy domů bez hranic

Barvy domů bez hranic

Také si říkáte, jak by ten váš dům „prokoukl,“ kdyby měl jiný kabát? To jistě, ale jakou barvu tomu pomyslnému kabátu dát, to už tak jednoduché není. Záleží totiž na tom, co budeme chtít upřednostnit. Zda budeme chtít novou fasádou poutat pozornost, nebo být raději nenápadní.
Pestrá paleta barev a jejich odstínů nám nabízí mnoho variant, kterými můžeme při vhodné kombinaci zatraktivnit exteriér našeho domu. Rozhodující úlohu zde samozřejmě sehraje i náš vkus a ohled k barvám. Existuje mnoho názorů na barevné řešení včetně pozitivního i negativního vlivu. Pojďme se podívat, jaký je nastupující trend.

Než si dům oblékne nový kabát

Než si dům oblékne nový kabát

Šaty dělají člověka – praví jedno staré přísloví. Dnes by se dalo poopravit a význam přenést na výraz – šaty dělají nejen člověka. I fasáda cosi vypovídá o charakteru nejen domu, ale i jeho majiteli.
Fasáda by měla být pýchou domu. Přestože dům může být v absolutním pořádku, ze zanedbanou fasádou působí často nevábně. Ovšem krása není všechno, a tak by tento “nový oblek domu“ měl nejen dobře vypadat, ale zároveň by měl plnit svou hlavní roli – chránit nosnou konstrukci před povětrnostními vlivy.

Barevná kouzla doma

Barevná kouzla doma

Barvy jsou trvalou součástí našeho života a ovlivňují lidské prožívání a náladu. Stačí si uvědomit, jak na nás působí probuzení do deštivého dne, kdy je vše zahaleno do šedivého oparu, a naopak slunečný den s modrou oblohou. Psychologie barev, neboli jak barvy působí na vnímání člověka a jeho nálady, využívají velké firmy na celém světě. Síť občerstvení Mc Donald´s ladí své restaurace do žlutočervena, neboť právě žlutá a červená barva příznivě ovlivňují naši chuť k jídlu.

Několik důvodů proč zateplovat

Několik důvodů proč zateplovat

Přínos zateplovacích systémů je v dnešní době nepopiratelný – a to ať se jedná o novostavby či o starou zástavbu. Nejenže vnější zateplení snižuje náklady na vytápění, zlepšuje účinek tepelné akumulace zdiva, přináší nižší nároky na výkon vytápěcího zařízení, ale také zabraňuje promrzání vnějších stěn. K výhodám zateplení tak tedy patří i prodloužení životnosti konstrukcí v důsledku snížení namáhání teplotními rázy.
Opomenout pak nelze ani zlepšení tepelné pohody, ochranu před hlukem (zateplení vhodným izolantem) a nový, moderní vzhled zateplovaného domu – součástí zateplovacího systému je totiž samozřejmě i konečná povrchová úprava.

Nezaslouží si dům či byt pořádnou omítku?

Nezaslouží si dům či byt pořádnou omítku?

S vlhkostí ve zdivu se potýká mnoho bytů i rodinných domů. Problém se neprojevuje jen při vysoké hladině spodních vod nebo po jarních povodních. Je to všudypřítomný problém a odvlhčovaní nový omítkový systém je výborným a hlavně účinným řešením. Skutečnost je taková, že většina těchto vod obsahuje rozpuštěné různé soli. V důsledku jejich působení (krystalizace) dochází k narušení omítek. Obvykle se tvoří vlhkostní mapy, výkvěty solí, odlupují se nátěry a odpadává omítka. Někdy je poškození natolik veliké, že dojde k narušení vlastního zdiva, sníží se tepelný odpor zdiva, zvýší se hmotnost stavby a zhorší se vnitřní klima. Často jsou tyto jevy doprovázeny nebezpečnou tvorbou plísní, řas a hub.
Co s tím?

Omítky jako nezbytný, leč rizikový faktor stavby

Omítky jako nezbytný, leč rizikový faktor stavby

Na omítku, jako dokončovací prvek většiny budov, jsou kladeny velmi vysoké nároky. Jejím účelem je zakrýt stavební konstrukci tak, aby vedle estetických požadavků byly splněny i požadavky ochranné.