Netradiční vodní radosti

Netradiční vodní radosti

Pítka pro ptáky, chrliče a zřídla, kamenné žlaby, vodotrysky, vodopády a vodní toky. To vše si můžeme na svém pozemku pořídit, aniž by jím musel protékat zrovna přírodní potok, nebo za domem čnít skála. Záleží jen na velikosti pozemku, jeho situování, našem vkusu a finančních možnostech.

Chcete jezírko a nevíte odkud začít?

Chcete jezírko a nevíte odkud začít?

Člověka od nedávna fascinuje a inspiruje příroda. Jako příroda ho přitahuje a láká i voda, a proto si často pořizujeme na zahradu nejrůznější jezírka. Jezírko je estetickým prvkem a současně i přirozenou dominantou, která odráží krajinu ve své hladině. Jezírko přitahuje pozornost nejen nás, ale i živočichů v okolí. Kam jezírko vhodně umístit? Jak jej správně založit? Jaké rostliny zvolit?

Probuďte ve vašem jezírku život

Probuďte ve vašem jezírku život


Vybudovali jste si na zahradě vlastní jezírko? Pokud ano, pak vězte, že samotnou realizací to nekončí, i když jsme použili několik prvků pro doladění od můstku, fontán až po osvětlení. Nyní je třeba ve vodě probudit život.
Že nejste žádní kouzelníci? Právě rostliny a ryby tohle dokáží.
Poradíme vám, jaké rostliny a živočichy vybrat a jak se o ně pečovat...

Pořiďte si do zahrady lagunu

Pořiďte si do zahrady lagunu


Voda propůjčuje zahradě zvláštní kouzlo a příjemně ji oživuje, ať už je to bublající potok nebo klidná voda v jezírku.
Pokud si takovou vodní nádheru pořídíme, máme záruku, že zde můžeme strávit pěkné chvíle a poznávat přírodu z jiné perspektivy.
Vodní plocha přiláká nejrůznější hmyz a ptáky. Tak se posuneme k přírodě zas o krůček blíž.