Kočky domácí mají rády hračky a prolézačky, třeba ve formě stromů (Foto: Chewy/Unsplash)

Každý kočičí milovník ví, že zvídavé a hravé kočky milují prozkoumávat svět kolem sebe. Pokud nemáte zahradu nebo možnost pustit svou kočku ven, nezoufejte! Máme pro vás skvělý tip, jak vytvořit úžasný kočičí strom, který přinese radost a spokojenost vašim domácím mazlíčkům. Ve videu, které najdete níže, najdete inspiraci a návod na výrobu kočičího ráje přímo ve vašem interiéru.
 

Výroba kočičího stromu

I když nemáte k dispozici živý strom, klidně můžete vytvořit tento kočičí ráj přímo uvnitř svého domova. Základem je zajímavý suchý rozvětvený kus kmene, který můžete snadno najít v lese, poptat po známých nebo sehnat ve specializovaných obchodech. 

Podívejte se na video jak vyrobit kočičí strom:

Bezpečnost a pohodlí

Při stavbě kočičího stromu je klíčové myslet na bezpečnost a pohodlí vašich mazlíčků. Ujistěte se, že kočičí strom je pevně ukotvený v podlaze, stěnách nebo stropu a že je stabilní. Ve videu vidíte poněkud sofistikovanější model, který je připevněný na pojízdnou plošinu a pro lepší stabilitu podepřen podpěrami. Přidání bidýlek, pelíšků, měkkých polštářků a prostorných "kočičích postelí" na různých úrovních stromu bude zaručeně vítaným luxusem pro vaše kočky.

Kreativní prvky

Nechte volný průchod své kreativitě! Kromě kusu kmene a polštářků můžete přidat další herní prvky, jako jsou provazy, škrabadla, míče nebo různé zavěšené hračky. To povzbudí vaše kočky k aktivitě a zábavě, zatímco vy můžete pozorovat jejich hravou přirozenost.

Vytvořte si pro své kočky skvělý kočičí strom a pozorujte, jak si užívají svůj nový prostor. Pamatujte, že šťastná a spokojená kočka je zdravá kočka. Inspirujte se videem a vytvořte svým miláčkům malý ráj přímo u vás doma!