Vizualizace interiéru (Zdroj: nakreslimibyt.cz) Zobrazit fotky zobrazit 10 fotek

„Škoda, že jsem si výsledek nemohl prohlédnout ještě před rekonstrukcí, rozhodl bych se jinak.“ Chcete se této větě vyhnout? Nechte si zpracovat vizualizaci interiéru a nebo celého nového domu včetně jeho exteriéru. Získat můžete 3D vizualizaci a to i pod úhlem 360° (panoramatické snímky) včetně 3D virtuální prohlídky, 3D půdorys a 3D animaci včetně doprovodné hudby.

Fotorealistická prezentace prostoru

Vizualizace vám ukáže, jak budou vypadat hrubé obrysy vašeho nového bydlení. Jak bude zakomponovaný nábytek a další vybavení, ale třeba i květina na stole. A to vše ve správném osvětlení. Nadšení je zaručeno! A pokud jste realitní makléř nebo developer, vizualizace vám poslouží jako prezentace pro vaše klienty.

Prázdný prostor a vizualizace vybavení (Zdroj: nakreslimibyt.cz)
Prázdný prostor a vizualizace vybavení (Zdroj: nakreslimibyt.cz)
Prázdný prostor a vizualizace vybavení (Zdroj: nakreslimibyt.cz)
Prázdný prostor a vizualizace vybavení (Zdroj: nakreslimibyt.cz)

Vizualizace slouží zákazníkovi i řemeslníkovi

Vizualizace interiéru přitom slouží zákazníkovi i řemeslníkovi. Zákazník, pro kterého designer návrh kreslí, má určitou reálnou představu o svém budoucím interiéru. A právě tato představa je přenesena do návrhu, ovšem důležitá je také právě její vizualizace. Designer se přitom stává komunikačním prostředníkem mezi zákazníkem a řemeslníkem. Ten podle návrhu a vizualizace správně navrhne výrobu a interiér realizuje. Předem ví, co vše bude potřebovat a kam to patří.

Vizualizace koupelny (Zdroj: nakreslimibyt.cz)
Vizualizace koupelny (Zdroj: nakreslimibyt.cz)

Vizualizací si také ujasníme některé otázky, které z konkrétního prostoru vyplynou. Třeba jestli se do něj vejde konkrétní nábytek, jak to celé bude vypadat, jaké bude třeba použít barvy atd. Ostatně zásadní je již jen fakt, že si budoucí interiér nedovedeme předem představit. A co teprve, když je tato vizualizace provedena pod úhlem 360°. Jako byste stáli na místě v hotových místnostech a otáčeli se.

Panoramatická vizualizace (Zdroj: nakreslimibyt.cz)
Panoramatická vizualizace (Zdroj: nakreslimibyt.cz)

Jak vypadá výstup vizualizace interiéru

Na konci předchozího odstavce jsme zmínili panoramatický výstup vizualizace pod úhlem 360° (čili panoramatické 360° snímky), dalším výstupem pak mohou být fotky, 3D půdorysy, ale dokonce i krátká animace. A k výstupům je možné přidávat i komentáře. Cena za vizualizace je vždy individuální, klíčová je pro její stanovení náročnost zakázky. Vždy se však cenu dozvíte ještě před zahájením prací. Orientační ceník je k nahlédnutí zde.

Cena zahrnuje úvodní konzultaci, zpracování dohodnuté vizualizace interiéru, zapracování všech vašich připomínek a předávku vizualizace v předem domluveném formátu (odpovídající vzhled, rozměr i digitální formát).

Vizualizace místnosti v podkroví (Zdroj: nakreslimibyt.cz)
Vizualizace místnosti v podkroví (Zdroj: nakreslimibyt.cz)

3D virtuální prohlídky interiéru a animace

Pokud chcete svým klientům nabídnout možnost si projít projekt, jehož výstavba se teprve připravuje a nebo projekt, který je například z důvodu rekonstrukce obtížně přístupný, ukažte jej nejsnáze představitelným způsobem. 3D virtuální prohlídka interiéru (3D Virtual Tour) je interaktivní prezentací určitého místa (lokace) a skládá se z definovaných panoramatických snímků (bodů). Pomocí 3D grafiky se připraví model místa a poté se vytvoří panoramatické snímky z definovaných bodů. V nich je možné se rozhlížet kolem sebe a udělat si tak lepší představu o samotném místě. Pro lepší navigaci v prostoru je možné přidat i miniaturní mapu.

Na ještě vyšší úroveň pak posune prezentaci vašeho projektu 3D animace. Nejprve je třeba připravit komplexní 3D model a poté jsou podle záměru zákazníka vybrány vhodné záběry a hudební doprovod. U náročnějších animací lze doplnit i pohyblivé prvky (např. postavy či vozy).

Vizualizace dětského pokoje (Zdroj: nakreslimibyt.cz)
Vizualizace dětského pokoje (Zdroj: nakreslimibyt.cz)

3D Půdorysy interiéru

3D Půdorysy interiéru poskytnou zákazníkům srozumitelně a efektivně představu o uspořádání prostoru. Navíc jde o nejzákladnější a nejlevnější způsob prezentace nemovitosti. Pokud je tedy váš rozpočet omezen, jde o jasnou volbu. 3D půdorys se používá jako doplněk k fotografiím a nebo k 3D vizualizaci projektu. Podle schématického 2D plánu a nebo nákresu s přesnými rozměry lze připravit podrobný 3D půdorysný plán již zařízeného bytu. Ve 3D půdorysu se navíc zorientují i klienti, pro které jsou běžné plány (technické výkresy) jen obtížně srozumitelné.

3D Půdorys interiéru a propojení domu se zahradou (Zdroj: nakreslimibyt.cz)
3D Půdorys interiéru a propojení domu se zahradou (Zdroj: nakreslimibyt.cz)

Vizualizace domů

Vizualizace rodinného domu je dnes nezbytnou součástí při prodejích novostaveb i při prezentacích nemovitostí. Nejčastěji se připravuje vizualizace rodinného domu ještě v době projektové přípravy, kdy je cílem navrhovanou nemovitost prodat. K rodinnému domu lze též doplnit zahradu buďto podle uvážení klienta a nebo podle dodaného projektu zahrady. Vizualizaci rodinného domu je možné připravit jak formou přípravy kompletní scény ve 3D, tak formou zákresu do dodané fotografie.

Vizualizace rodinného domu (Zdroj: nakreslimibyt.cz)
Vizualizace rodinného domu (Zdroj: nakreslimibyt.cz)

Jak probíhá tvorba vizualizace interiéru?

Vždy se začíná první konzultací, designér si s vámi promluví o vašich očekáváních, představách a také o tom, co by měl výstup obsahovat. Poté získáte cenovou nabídku a zašlete podklady. Jakmile cenovou nabídku odsouhlasíte, začne se na projektu pracovat. Určitě platí, že čím kvalitnější jsou podklady, tím lepší je výstup. Je proto třeba si připravit své návrhy, plánky, nebo výstupy od architekta. Mohou se hodit také fotografie míst a v případě potřeby také plány, či ještě lépe 3D modely konkrétních výrobků. Vytvořená vizualizace je vám zaslána ke schválení, načež jsou ještě zakomponovány případné připomínky. V ceně je vždy jedno kolo úprav.

Vizualizace interiéru (Zdroj: nakreslimibyt.cz)
Vizualizace interiéru (Zdroj: nakreslimibyt.cz)

Důležité je včasné dodání, tedy dodržení dohodnutého termínu. Designér by přitom neměl nikdy slibovat, co není možné splnit. Studio NAKRESLI MI BYT pracuje s rozsáhlou databází objektů a materiálů, díky čemuž může nabídnout velkou variabilitu při tvorbě vizualizací. A cílem je nabízet kvalitní služby za rozumnou cenu. Služby tedy nejsou ani levné, ale ani drahé. Jsou prostě tak akorát. Při tvorbě vizualizací se studio snaží dosáhnout nejvyšší možné kvality a co nejvěrnějšího (pokud možno fotorealistického) zobrazení. Tomu je přizpůsobována využívaná technika i znalosti. Ke každé zakázce je přistupováno individuálně. Je přitom možné se držet přesného zadání, ale také je možná improvizace. Každá zakázka je upravována, dokud není zákazník zcela spokojen.