Psí kotec s boudou Zobrazit fotky zobrazit 2 fotky

Kotce pro psy nejsou jen v útulcích, ale patří také na zahrady nebo do objektů, kde jsou z bezpečnostních důvodů. Ovšem není kotec jako kotec, ten správný je omyvatelný, bezpečný a pohodlný. Co musí kotec splňovat, aby v něm by pes spokojený, se dočtete v našem článku.

Na kotec se zvyká už od štěněte

Kotec je výhradní prostor psa a měl by v něm mít svůj klid a bezpečí. Na psí kotec je dobré nechat pejska zvykat už od štěňátka, aby si zvykl, že tady je jeho prostor a oblíbil si ho.

Rovný základ

Snadná údržba a čištění vyžaduje dokonale hladký a rovný povrch, toho lze nejlépe dosáhnout na betonových základních deskách. Důležité je zajistit, aby se povrch nedrolil a vytvořit takový nátěr, který bude odolný proti mechanické odolnosti, povětrnostním vlivům a byl omyvatelný.

Jak by měl kotec vypadat

O velikosti otce rozhoduje velikost psa nebo jejich počet. Každý kotec ale musí mít střechu, aby byl pes chráněný před sluncem, deštěm. Ideální je plechová nebo dřevěná střecha.

Kotec pro psy musí mít podlahu, a to z několika důvodů. V létě bude příjemně chladit, v zimě pak hřát, za deštiva bude suchá. Podlaha z vhodného materiálu, jakým je impregnované dřevo, zajistí snadnou údržbu a zabrání psovi v podhrabání.

Stěny kvalitního kotce jsou z ocelových trubek. Hustota trubek se volí vždy podle velikosti a rasy psa a volí se takový rozestup, který není příliš velký, aby nedošlo k prolezení, ale také aby nedošlo k zaklínění nebo zranění psa.

Výhodou plechových kotců pro psy je jejich snadná montáž a také praktická bezúdržbovost. Díky kvalitní ocelové konstrukci a použitému materiálu na střechu a podlahu, není potřeba žádné pravidelné natírání. Naopak odstranění nečistot jde jednoduše pomocí vody.

Kotec pro menšího pejska
Kotec pro menšího pejska

Bouda uvnitř kotce

Do kotce je možné také umístit boudu, kde bude mít pes své klidné místo pro spánek a odpočinek. Bouda poskytne příjemné klima bez horkého slunce, průvanu a také pocit bezpečí.

Kvalitní kotce se dají doplnit také o menší dvířka sloužící ke krmení nebo o otočné misky na krmení a vodu. Kotce mohou být v různých barevných variantách a sladit je s dalším vybavením zahrady. Vyrábějí se kotce pro dva a více psů. Každý má svůj vlastní kotec, ale vše je součástí jedné konstrukce.

Kotec v blízkosti domu

Klíčové je umístění kotce. Vhodným místem je v blízkosti domu, aby měl pes pocit blízkosti se svým majitelem. Není dobré kotec umisťovat blízko k plotu se sousedy, z důvodu rušení sousedů nebo psa.

Ocelové konstrukce s.r.o. Poslat poptávku